spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
29-mart.-2024

Cât timp ne mai minti, domnule Solomon?

- Advertisement -

AMNEZIE Desi programul de guvernare al USL promitea un moratoriu împotriva fractionãrii hidraulice, Cabinetul Ponta a blocat stoparea exploatãrilor de gaze de sist. Mai mult, premierul Victor Ponta, presedintele PSD si copresedintele USL, l-a prezentat, joi 5 iulie, la Guvern pe generalul american în rezervã Wesley Clark, anuntând cã acesta a acceptat sã îl consilieze pe probleme strategice, de securitate si economie. Generalul Clark este un general corupt, conform presei americane si care are afaceri cu gazele de sist în Europa! Deputatul Adrian Solomon, care împreunã cu niste impostori sadea ce se dãdeau reprezentanti ai societãtii civile bârlãdene, ce au avut un mare „interes” în campania electoralã sã mintã populatia Bârladului cum cã ei luptã de zor împotriva exploatãrii gazelor de sist în zona noastrã, acum se dã „lovit” de treabã în Parlament. „Nu mã preocupã asta acum, suntem prinsi cu suspendarea lui Bãsescu”, spunea ieri deputatul mincinos Adrian Solomon.

O propunere legislativã ce punea în discutie interzicerea exploatãrii gazelor de sist în România, a primit punct de vedere negativ de la Guvernul USL. Guvernul Victor Ponta pare a fi mai putin sigur cã doreste eliminarea explorãrii si exploatãrii gazelor de sist în România decât era atunci când a sosit la Palatul Victoria. Potrivit programului de guvernare USL, echipa îsi propunea „instituirea imediatã a unui moratoriu privind exploatarea gazelor de sist pânã la finalizarea studiilor ce se aflã în derulare la nivel european privind impactul asupra mediului prin procedeul de fractionare hidraulicã”. Propunerea a rãmas pe hârtie, iar realitatea aratã opusul. Potrivit site-ului de Internet al Senatului, Guvernul a dat punct de vedere negativ, pe data de 19 iunie, unei initiative legislative apartinând unui numãr de zece deputati PSD care propuneau interzicerea acestui tip de exploatãri.

Se poate si mai rãu: Clark, consilierul premierului Ponta!

Mai mult de atât, premierul Victor Ponta l-a prezentat, joi, la Guvern pe generalul american în rezervã Wesley Clark, anuntând cã acesta a acceptat sã îl consilieze pe probleme strategice, de securitate si economie, potrivit cotidianului România Liberã. Wesley Clark a fost comandant NATO si candidat la alegerile pentru Casa Albã, din 2004. Potrivit Hotews.ro, Clark este membru în Consiliul director al companiei BNK Petroleum, o companie petrolierã unde George Soros a cumpãrat 20% din actiuni prin intermediul fondului sãu de investitii Quantum Partners LP. Potrivit site-ului oficial, compania în conducerea cãreia se aflã Wesley Clark are operatiuni în domeniul gazelor de sist în Polonia. Numirea sa vine într-un moment în care, desi a promis un moratoriu asupra exploatãrii gazelor de sist, Guvernul Ponta a dat aviz negativ unei propuneri legislative care interzicea exploatarea gazelor de sist.

Cine este generalul Wesley Clark? Un politician american corupt!

Clark reprezintã interesele grupãrilor mafiote implicate în exploatarea gazelor de șist în România! Potrivit presei americane, Clark a condus campania din 1999 a NATO de bombardare a obiectivelor sârbesti din Kosovo si a fost unul dintre primii critici ai rãzboiului SUA din Irak. El a fost protagonistul unui episod extrem de tensionat, când comandantul fortelor britanice de sub comanda NATO a refuzat sã deschidã focul împotriva fortelor ruse masate în Aeroportul din Pristina, asa cum ordonase gen. Wesley Clark. „Nu am de gând sã pornesc al treilea rãzboi mondial”, ar fi spus comandantul britanic. Generalul american Wesley Clark, care este noul consilier (neremunerat!) al „primului-ministru” Victor Ponta, va fi consilier pe probleme strategice si de securitate, dar si… economice. Cu „strategia si securitatea” am vãzut cum s-a descurcat în Kosovo. A fost gata sã declanseze un al treilea rãzboi mondial. Conform presei ameriane, în Kosovo a fost implicat alãturi de premierul mafiot Hashim Thaci în trafic de arme, droguri si de organe prelevate de la prizonierii de rãzboi și civilii sârbi capturați de UCK. Mai ales cã, dupã experiența afacerilor kosovare si retragerea din armatã a investit, evident cu mare succes, în domeniul bancar, dar are uriase afaceri si în domeniul minier (unde altundeva dacã nu în Kosovo??!). Firma lui Clark, „Envidity”, are în Kosovo o afacere minierã estimatã la 5,6 miliarde de $. Este bãnuit cã în România, Wesley Clark a venit sã sustinã interesele grupãrilor mafiote care sunt implicate în exploatarea gazelor de sist! Si pe acest om deputatul Adrian Solomon nu-l crede corupt, nu-l ia la întrebãri si nu-l bãnuieste de afaceri necurate cu gazele de sist din zona Bârlad. Nu scoate nici un popã la înaintare (vezi protopopul Vasile Lãiu – care propãvãduia apocalipsa la Bârlad odatã cu exploatarea gazelor de sist)! Mincinosii din fruntea Grupului de Initiativã a Societãtii Civile din Bârlad, pe care nu se poate sã nu vi-i mai amintiti (o facem noi: gr.(r) Neculai Rotaru, protopopul Vasile Lãiu, notarul Lulu Fânaru, ing. Violeta Cozar, etc) nu mai sar în sus de supãrare, nu mai trag semnale de alarmã, nu mai scot oamenii în stradã, dar nici nu vin sã explice miilor de bârlãdeni pe care i-au scos în stradã, cum mai stau cu pozitia lor împotriva exploatãrii gazelor de sist prin metoda mult hulitã în campania electoralã a fracturãrii hidraulice!

„Nu am timp de asta, sunt ocupat cu suspendarea lui Bãsescu!”

L-am contactat telefonic pe deputatul Adrian Solomon pentru a-i solicita pozitia privitor la consilierul primului ministru, Wesley Clark, vis-a-vis de interesele acestuia pro Chevron. „Eu nu am timp acum sã fac comentarii referitor la acest subiect, l-am vãzut si eu pe acest general american dar spunea ceva de hidrocentrale, nu de gaze de sist. Nu am timp acum de acest subiect, sunt ocupat cu suspendarea lui Bãsescu, oricum moratoriul functioneazã si nu vãd unde este pericolul!”, a spus ieri deputatul Adrian Solomon.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.