spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
30-sept.-2023

Cate patru ani de inchisoare pentru traficantii de cannabis prinsi in parcarea de la Metro

- Advertisement -

David Lazurcã si Adrian Gheorghe Racolta au fost condamnati, ieri, de Tribunalul Suceava la câte patru ani de închisoare pentru trafic de droguri n cei doi au fost arestati la începutul anului dupã ce au fost prinsi în flagrant în parcarea de la Metro, în timp ce încercau sã vândã 400 grame de cannabis

Traficantii de cannabis din Calafindesti si-au aflat ieri pedepsele. Tribunalul Suceava l-a condamnat pe David Lazurcã, de 22 ani din localitatea Calafindesti, la o pedeapsã de un an si sase luni de închisoare pentru asociere în vederea comiterii de infractiuni, tot la un an si sase luni pentru trafic de droguri de risc si la patru ani pentru sãvârsirea infractiunii de introducere în tarã de droguri de risc fãrã drept. Pedepsele aplicate i-au fost contopite, inculpatul urmând sã o execute pe cea mai grea.

Adrian Gheorghe Racolta, de 20 de ani, tot din Calafindesti, a fost condamnat la aceleasi pedepse, cu mentiunea cã pentru trafic de droguri s-a ales cu un an de închisoare. Instanta a dispus pentru cei doi sã se deducã din pedeapsa rezultantã perioada retinerii si arestului preventiv, fiind mentinutã starea de arest.

Lazurcã si Racolta sunt obligati sã achite si cheltuielile de judecatã, în valoare de 2.200 lei fiecare. De asemenea, sumele de bani si drogurile gãsite asupra lor, au fost confiscate.

Luni, când s-a desfãsurat ultimul act al procesului, avocatii inculpatilor au cerut eliberarea acestora si aplicarea unor pedepse cu suspendare. Ei si-au motivat solicitarea, argumentând cã tinerii din Calafindesti nu mai au antecedente penale si cã s-ar reintegra cu usurintã în societate în cazul în care ar fi eliberati din arest, având în vedere faptul cã unul dintre inculpati a fost sportiv de performantã. Pe de cealaltã parte, procurorul s-a opus însã unor pedepse cu suspendare, cerând instantei ca Lazurcã si Racolta sã nu pãrãseascã puscãria.

Decizia Tribunalului Suceava nu este definitivã, si poate fi atacatã cu apel, în termen de zece zile, ce se va judeca la Curtea de Apel Suceava.

• prinsi în parcarea de la Metro, în timp ce încercau sã vândã aproape 400 grame de cannabis

În urma unui flagrant ogranizat pe data de 6 ianuarie a.c. de DIICOT Suceava, Adrian Gheorghe Racolta si David Lazurcã au fost prinsi în timp ce încercau sã vândã nu mai putin de 394 grame de cannabis. De mentionat cã acestia au intrat în atentia autoritãtilor încã din luna decembrie a anului trecut. Astfel, lucrãtorii antidrog din cadrul Brigãzii de Combatere a Criminalitãtii Organizate Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava si cu sprijinul SRI – Directia Judeteanã Suceava, au documentat activitatea infractionalã a celor doi tineri despre care existau date cã ar oferi spre vânzare droguri de risc, respectiv cannabis.

Apoi, în urma cercetãrilor s-a stabilit cã tinerii, în persoana numitilor David Lazurcã si Adrian Gheorghe Racolta ambii din comuna Calafindesti, judetul Suceava, au procurat drogurile din Grecia, introducându-le în tarã cu scopul comercializãrii, dar si pentru consum propriu. Astfel, pe data de 6 ianuarie în jurul orelor 18.00, cei doi au fost prinsi în flagrant pe raza municipiului Suceava, mai exact în parcarea magazinului Metro, în timpul vânzãrii cantitãtii de 394 grame cannabis, contra sumei de 15.000 lei. Acestia erau convinsi cã au dat lovitura si vor obtine bani frumosi, însã ce nu stiau ei era cã persoana ce urma sã cumpere drogurile era un politist sub acoperire.

Potrivit anchetatorilor, Racolta a lucrat trei ani prin Grecia, timp în care a avut timp sã îsi facã relatii în lumea interlopã elenã. Venit înapoi în România, Racolta s-a împrietenit cu Lazurcã, si pentru cã nu si-au gãsit nimic de lucru prin Suceava, s-au hotãrât sã aducã droguri din Grecia, pe care mai apoi sã le vândã prin municipiul resedintã de judet.

Astfel, pe la sfârsitul lui noiembrie 2011, cei doi au cumpãrat 370 grame de cannabis, în schimbul sumei de 400 de euro. Au introdus drogurile în tarã, disimulându-le în diferite recipiente de sampon si detergent. Apoi, l-au introdus în afacere si pe fratele lui Lazurcã, Florin.

Drogurile erau vândute prin diverse cluburi din Suceava, cele mai frecventate de traficanti fiind Ranch sau Babylon. Pretul de pornire era de 40 lei gramul.

Epuizând drogurile, cei doi au plecat, în decembrie anul trecut, din nou în Grecia de unde s-au întors cu 787 grame de cannabis. Ulterior, traficantii l-au cooptat în activitatea lor si pe un al patrulea individ, Tiberiu Ursan.

Cauza care îi priveste pe Florin Lazurcã si Tiberiu Ursan a fost disjunsã, în vederea continuãrii cercetãrilor.

www.obiectivdesuceava.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.