Caterina Donea și Sebastian Ciobanu, hușenii care s-au dat în stambă la “Românii au talent”! (VIDEO)

(NE)TALENTAȚI…Caterina Donea și Sebastian Ciobanu sunt doi dintre hușenii care au participat la show-ul de televiziune, dar nu prea le-a ieșit reprezentația!

NERVI… Caterina Donea, hușeanca în vârstă de 30 de ani, care predă Limba Engleză în comuna Hoceni, nu a pus deloc la suflet eșecul de pe scena “Românii au talent”. Tânăra este convinsă că numai emoțiile i-au sugrumat exprimarea artistică, motiv pentru care, în ciuda faptului că jurații severi de la celebra emisiune au vrut să-i curme, practic, avântul începutului de carieră cu patru de “x”, Caterina nu se lasă deloc și merge cu muzica-nainte. Drept dovadă, ea și-a făcut un cont de youtube, “Caterina D”, unde “solo”, fără negative, Caterina cântă de răsună valea, cum spune o vorbă din bătrâni. Unii dintre telespectatorii care au văzut emisiunea și i-au ținut partea profesoarei de la Hoceni, au bănuit că de vină pentru rateul tinerei ar fi nimeni altul decât… Sebastian Ciobanu, un alt talent local, care s-a lansat la celebra emisiune. “Eu cred că ea, Caterina, a avut de suferit din cauza lui Sebastian, s-a dus la emisiuni în fiecare an și a făcut orașul de râs. Când o fi auzit juriul că și ea e din Huși, nici nu au mai lăsat-o să cânte refrenul. Rușine să le fie! Dacă nu era de Românii au talent” nu trebuia să o mai primească de la selecția concurenților”, s-a supărat Geanina, o susținătoare a hușencei.

Când omul simte că are talent, nici măcar un eșec la emisiunea cu cea mai mare audiență din România nu îl poate convinge că nu ar fi așa. E cazul Caterinei Donea, tânăra care în a doua seară de Paște nu a reușit să fie convingătoare în fața juriului format din Andra Măruță, Florin Călinescu, Andi Moisescu și Alexandra Dinu. O fi fost de la emoții, de la apa adusă de Pavel Bartoș sau din cine știe ce altă cauză, dar Caterina Donea, deși a declarat că iubește muzica de mică și simte ea că talentul, efectiv, nu-i dă pace, pe scenă nu a reușit să își prezinte până la capăt piesa cum s-a pregătit, “Without You”, a cântăreței Mariah Carey. Piesă grea, ce-i drept, semn că hușeanca, știindu-și potențialul, a țintit sus. Din păcate pentru ea, juriul a fost tranșant. Unii susținători de acasă ai Caterinei au criticat dur faptul că tânăra nu a fost lăsată să își ducă piesa până la capăt. “Ce mare pricepere are Andi și Alexandra la muzică? Sau Călinescu? Ei au intimidat-o și Caterina, care cântă foarte bine, nu a mai putut să își facă momentul cum și-ar fi dorit. Rușine să le fie, că nu au lăsat-o să cânte măcar refrenul”, a scris cu supărare Geanina, o susținătoare a Caterinei. Tot ea a găsit și o altă explicație pentru care profesoara de la Hoceni nu a trecut mai departe. “Totul e din cauza lui Sebastian. Eu cred că ea, Caterina, a avut de suferit din cauza lui, că s-a dus la emisiuni în fiecare an și a făcut orașul de râs. Când o fi auzit juriul că și ea e din Huși, nici nu au mai lăsat-o să cânte refrenul. Rușine să le fie! Nu ați văzut ce repede a întrebat Florin Călinescu de unde e de loc? Clar, știa că e din Huși, ca Sebastian, și gata. Au crezut că e fără talent ca și el”, a insistat susținătoarea, care a dezvăluit și faptul că profesoara are un cont de youtube, în care cântă piese foarte grele, care îi ies perfect. “Și cum de juriul de la Românii au talent nu au apreciat-o?! Bine că l-au apreciat pe Sebastian, care plânge pe la morți și cere pe stradă. Fruntea sus, Caterina! Succesul va veni”, s-a enervat susținătoarea.

Caterina nu uită și nu iartă: pe canalul ei de YouTube i-a luat piesa Andrei și a… reinterpretat-o. Cine cântă mai frumos?!

Într-adevăr, Caterina Donea nu a pus la inimă eșecul de la “Românii au talent” și, pe contul său de youtube, “Caterina D”, ea a postat numai în ultima lună șapte cover-uri. Și ca un mesaj subtil, îndreptat chiar spre jurata ca i-a dat primul “x”, Caterina a cântat o piesă de-a Andrei în colaborare cu trupa Voltaj. Acum dacă i-a ieșit mai bine decât Andrei… doar cei 157 de ascultători pot spune. Oricum, cine își dorește să își facă o părere realistă despre talentul Caterinei, neapreciat, se pare, la justa valoare de emisiunea “Românii au talent” poate asculta interpretările acesteia pe canalul ei de youtube, unde de vreo patru ani se exprimă artistic, în căutarea succesului la public. Râdem, glumim, însă treaba este foarte serioasă, așa cum a și subliniat-o Cătălin, un alt hușean, care, în tinerețe, a cântat la un instrument și se făcuse cunoscut în plan local: “Eu nu pot decât să spun că muzica e frumoasă și e pentru toți. Dar numai să ai grijă unde vrei să te duci cu ea. Una este să îți placă, alta este să poți cânta vocal. Eu nu am avut voce, deși am cântat mulți ani la acordeon. Am cântat pentru prieteni, pentru mine și, de câteva ori, pe scena cinematografului Dacia, cum era atunci. Dar le spun acestor hușeni, care cred că au talent, să nu se mai ducă direct la București, la emisiuni. Să consulte un profesor de muzică mai întâi, iar acela să le dea o părere avizată. Dar să te duci afon acolo și să spui că ești de la Huși, îi faci să se simtă prost pe oamenii de acasă și tu te faci de râs în primul rând, în fața la milioane de oameni”.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ