Caz extrem de rar! Un adolescent și-a omorât tatăl din greșeală. I-a înfipt un cuțit în picior, secționându-i artera femurală! Este vorba despre legitimă apărare?

Moarte cum rar s-a întâlnit la Iași. Un bărbat în vârstă de 47 de ani a murit după ce fiul său l-ar fi înjunghiat în picior. Povestea pare mai degrabă desprinsă din filmele de groază. Vineri, în jurul orei 16:30, un tânăr de 18 ani avea să sune la numărul unic de urgențe 112 și să ceară ajutor spunând că și-a omorât tatăl. Imediat un echipaj medical a ajuns la fața locului și l-a găsit pe tatăl băiatului într-o baltă de sânge. Medicii au inițiat imediat manevrele de resuscitare, dar, din nefericire, au fost nevoiți să declare decesul după aproximativ 45 de minute. Radu Paraschiv a murit în urma unei singure lovituri de cuțit. Deși totul pare un omor ca oricare altul, povestea este total diferită. Valentin Paraschiv, tânărul care și-a înjunghiat mortal tatăl, a trăit o adevărată dramă. A văzut cum părintele lui se stinge, după ce l-a înjunghiat, fără voie.

Cum s-a ajuns la tragedie

Victima, Radu Parashiv, era cunoscut în comuna Ciortești ca fiind un om la locul lui, însă de fel prieten cu paharul. În casă, Radu era destul de dur și nu ezita să-și amenințe familia cu moartea atunci când dădea peste cap câte un pahar în plus. Asta s-ar fi întâmplat și vineri. După ce a consumat alcool, a început să se certe cu fiul său. La un moment dat ar fi mers în bucătărie și ar fi pus mâna pe un cuțit. L-a „fluturat” de câteva ori și l-a amenințat pe tânăr cu moartea. Atunci, Valentin a încercat să-i ia tatălui cuțitul din mână. L-a împins pe pat și a început să se lupte practic pentru a pune mâna pe arma albă. La un moment dat, din greșeală, lama cuțitului a intrat în piciorul stâng al bărbatului. Speriat, tânărul s-a retras, iar în acel moment tatăl său s-a ridicat și și-a scos cuțitul înfipt în picior. A început să sângereze puternic și a ieșit din casă.

I-a tăiat artera femurală

Bărbatul a reușit să iasă din casă, însă după câțiva pași s-a prăbușit la pământ, într-o baltă de sânge. Lama cuțitului i-a secționat artera femurală, unul dintre cele mai importante vase de sânge din corp. Odată secționată, viața din corpul victimei se scurge, iar în câteva minute se produce decesul. Văzând că tatăl său nu mai respiră, a cerut ajutorul medicilor, însă nu s-a mai putut face nimic. În acel moment, Valentin Paraschiv știa că este vinovat pentru moartea tatălui său. Totuși, anchetatorii nu au fost de aceeași părere. Surse din cadrul anchetei au precizat că tânărul nu ar fi vrut să-și omoare părintele și vorbesc despre autoapărare……….https://www.bzi.ro/exclusiv-caz-extrem-de-rar-un-adolescent-si-a-omorat-tatal-din-greseala-i-a-infipt-un-cutit-in-picior-sectionandu-i-artera-femurala-este-vorba-despre-legitima-aparare-3878825
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ