Caz incredibil în comuna Ciortești, din județul Iași! O bătrână a ieșit din mormânt ca să semneze acte la Primărie. Fiul: „Avea permisie de la morții din cimitir”

Un bărbat din comuna Schitu Duca, din județul Iași, încearcă să lămurească situația juridică a unui teren din comuna Ciortești, moștenit de la mama Anica Ciubotaru. Viorel Ciubotaru a descoperit că fostul primar al localității ar fi comis mai multe falsuri

Situația incredibilă descoperită la Primăria comunei Ciortești, din județul Iași. Toul a început când Viorel Ciubotaru, în vârstă de 62 de ani, a deschis mai multe procese pentru recuperarea unor suprafețe de teren din comuna Ciortești, sat Coropceni. Pentru asta, avea nevoie de o adeverință prin care se atesta că mama petentului, Anica Ciubotaru, decedată în 1993, a semnat o înțelegere cu primăria din localitate. Săptămâna trecută, după ce a intrat în posesia adeverinței, bărbatul a constatat cu stupoare că femeia a semnat înțelegerea la 7 ani după deces, când primar în comună era Gheorghe Gurzun.

„Domnule, am aflat că morții fug din cimitire, că au permisie de la morții din cimitire. Eu am niste procese cu Primăria pentru o bucată de teren. Terenul este în Coropceni, dar mama mea era domiciliată în Schitu Duca, unde a fost și îngropată. Când am scos adeverința, am aflat că mama și-a schimbat buletinul în 1998, la 5 ani de la deces. Adeverința a fost semnată în 2000. Cum se poate așa ceva? Deși era moartă în 1993, mama a semnat o adeverință prin care era de acord să renunțe la 1,4 hectare dintr-un total de 2 hectare de teren agricol. Eu administrez în continuare această suprafață. Dacă nu ceream, nu aș fi știut niciodată că s-a făcut această golănie. Eu locuiesc acum în comuna Schitu Duca”, a declarat Viorel Ciubotaru.

Actualul primar: „Dacă există un fals, ar trebui să se facă o sesizare”

Actual primar al comunei Ciortești, Alina Apostol, a precizat că ar trebui formulată o sesizare în acest caz către instituțiile abilitate. …https://www.bzi.ro/caz-incredibl-in-comuna-ciortesti-din-judetul-iasi-o-batrana-a-iesit-din-mormant-ca-sa-semneze-acte-la-primarie-fiul-avea-permisie-de-la-mortii-din-cimitir-foto-4138290?utm_source=website&utm_medium=deschideri
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ