24 C
Vaslui
04-iul.-2022

Caz unic, la Vaslui! Două amenințări cu bombă pentru aceeași locație, în decurs de 30 de minute (FOTO, VIDEO)

ATENTAT… Pentru prima dată în istoria amenințărilor cu bombă din România, municipiul Vaslui se confurntă cu un caz unic. Vineri dimineață, autoritățile au primit două amenințări cu bombă, vizată fiind Piața Traian. Prima amenințare a venit pe e-mailul Poliției Locale. A urmat evacuarea pieței și, după aproximativ 2 ore de verificări, forțele de ordine au permis reluarea activiății în Piața Traian. Liniștea a durat aproximativ 30 de minute și asta pentru că, pe e-mailul Poliției Locale a venit și a doua amenințare cu bombă care viza același obiectiv. Astfel, pentru a doua oară, Piața Traian a fost evacuată de către forțele de ordine și echipele antitero au trecut la noi verificări, atât în interiorul pieței, cât și în jurul acesteia. Toată această tevatură a durat ore bune. Din această cauză, unii dintre piețarii din Traian, care aveau pe tarabe produse ușor perisabile, s-au declarat nemulțumiți. De reținut este și faptul că ambele amenințări au fost făcute pe e-mailul Poliției Locale Vaslui, prin intermediul a trei e-mailuri. Mai mult, într-unul dintre ele, presupusul antetator ar fi cerut și un negociator.

Alertă de gradul zero pentru autoritățile din municipiul Vaslui după ce, printr-un e-mail trimis Poliției Locale, un necunoscut anunța amplasarea unui dispozitiv exploziv în incinta Pieței Traian. Autoritățile au luat în serios amenințarea astfel că, în scurt timp, piața a fost evacuată și trupele speciale au înconjurat-o pentru a asigura paza. De asemenea, în interiorul pieței, echipa de geniști a Serviciului Român de Informații, au început căutarea dispozitivului cu pricina. După aproximativ două ore, păea că totul se va sfârși și activitatea din Piața Traian va reveni la normal. Mai mult, forțele de ordine, desfășurate în număr mare, s-au retras. Numai că liniștea a durat mai puțin de 30 de minute. Și asta pentru că un nou e-mail trimis tot pe adresa Poliției Locale Vaslui anunța că amințarea nu a fost eliminată și că, de fapt, nu este vorba de o alertă falsă.

Din contra, echipele de geniști nu au descoperit locul în care a fost amplasat dispozitivul exploziv. Mai mult, presupusul antetator ar fi cerut să discute și cu un negociator. Oamenii legii s-au conformat, dar ar fi cerut, în schimb, o cale de comunicare directă cu acesta. A urmat apoi procedura standard în astfel de situații așa că, atât clienții cât și cei care vând la tarabe, au fost evacuați din nou și piața Traian păzită de forțele speciale. Au urmat noi verificări. De data aceasta au fost verificate inclusiv acoperișul pieței și a magazinelor din jurul acesteia. Cum era de așteptat, nu a fost descoperit nici un fel de dispozitiv explozibil astfel că oamenii au fost lăsași să intre în Piață. Supărați pentru faptul că au pierdut aproape o jumătate de zi de muncă dar și zeci de clienți, comercianții din Piața Traian și-au spus oful. “Noi înțelegem, dar am pierdut ziua! Cei care fac glume de felul acesta trebuie prinși. Polițiștii trebuiau să verifice, și-au făcut datoria, dar acum trebuie să îi și prindă pe cei care au făcut tot balamucul în oraș, cu amenințările lor cu bombă”, au spus, supărați, comercianții. În tot acest timp, polițiștii și serviciile specializate au declanșat verificări ample, pentru a identifica autorul sau autorii acestei alerte false. Din surse am reușit să aflăm că e-mailul a fost trimis dintr-o țară europeană sau a fost folosit un IP din afara țării. Rămâne de văzut dacă presupusul atentator va fi prins și dacă da, cum își va justifica fapta sa în fața autorităților.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Dupa cum se vede a fost o gluma mediatizata la maximum.
    O bomba adevarata nu ar fi intrat in tara! si sa fie pusa in Piata Traian din Vaslui!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here