„Cazul Colţescu“ s-ar putea încheia înainte de a începe: Explicaţiile avocatului care îl reprezintă pe român

Aflat în mijlocul unui scandal de rasism cu ecouri la nivelul întregii planete, arbitrul Sebastian Colţescu va încerca să îşi spele imaginea cu ajutorul avocatului spaniol Josep F. Vandellos Alamila.

Vandellos a acordat un interviu în limba română, în care a explicat situaţia exactă a cazului care suscită un interes imens în lumea sportului şi a venit cu o ipoteză surprinzătoare: posibilitate ca forul european nici măcar să nu deschidă o procedură disciplinară împotriva românului.

“Procedura e abia la început. UEFA a numit un inspector, care face o cercetare, iar pe baza raportului pe care îl va pune pe masa forului de la Nyon se va decide dacă se va începe sau nu o procedură disciplinară.  Cred că e un caz care merită tot efortul. (…) Nu vă pot dezvălui anumite lucruri din cele care vor face parte din apărarea noastră, dacă va fi nevoie să avem o apărare, fiindcă vă repet, încă nu există deschisă o procedură disciplinară. Putem să speculăm şi să zicem că va exista sau că nu va fi, dar la acest moment nu există”, a declarat Vandellos pentru gsp.ro.

Avocatul a estimat un termen privind soluţionarea speţei, dar,nu a vrut să explice strategia pe care o va aborda în apărarea lui Colţescu, în cazul în care se va ajunge la judecată, “Pe 20 decembrie, UEFA va intra în vacanţă până pe data de 5 ianuarie. Dacă până pe 20 decembrie nu ne va informa nimic, atunci înseamnă că un răspuns va veni după prima săptămână din anul viitor. (…) Cred profund că nu e vinovat, altfel nici nu l-aş fi căutat pentru a-l apăra. Apoi, sunt chestiuni tehnice care trebuie analizate. Ce se înţelege printr-o abatere, ce context era în momentul respectiv, plus că trebuie văzut cum va pune UEFA problema, dacă va crede că există o încălcare a regulamentului, sunt diverse aspecte pe care trebuie să le urmăreşti într-o judecată. (…) Nu vreau să mă antepronunţ, dar apărarea noastră va fi totală. Şi vă mai spun ceva, am convingerea că stăm bine şi că nu se impune niciun fel de sancţiune în acest caz. Poate că sună a clişeu, mai ales când o spune avocatul celui acuzat, dar la nivel personal sunt convins sută la sută că totul va merge bine”, a mai spus Josep Vandellos pentru sursa citată.

Citeste mai mult: adev.ro/qld62t
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ