3.7 C
Vaslui
30-nov.-2022

Ce lucrari se termina pina la alegeri

- Advertisement -

Santierul din Tatarasi se va inchide zilele acestea. Pasajul pietonal de la Hala va fi terminat cu 5 zile inaintea alegerilor. Si asfaltarea pe Pacurari merge cu viteza maxima.

Cateva din santierele din municipiu urmeaza sa fie inchise in aceasta campanie electorala. Primarul Gheorghe Nichita a anuntat ca pe strada Vasile Lupu va fi realizat marcajul rutier. „Astazi (ieri, n.r.) se vor finaliza lucrarile de asfaltare in zona liniilor de tramvai. Urmeaza apoi sa se treaca la realizarea marcajului rutier, inclusiv pentru parcari”, a declarat ieri primarul Nichita. Pe strada Vasile Lupu mai este de turnat stratul de uzura pe o banda situata pe partea dreapta a sensului de mers spre rondul de la spitalul de Neurochirurgie. Santierul din Tatarasi a fost inceput inca din 2008 si ar fi trebuit sa se finalizeze in 2009. Intre municipalitate si constructorul desemnat, firma greceasca Themeli, au aparut mai multe probleme, inclusiv procese. Acum, lucrarile au fost finalizate de firmele Citadin si Eky-Sam din Targu Frumos.

O alta investitie care ar urma sa fie data in folosinta, partial, in perioada urmatoare este pasajul pietonal din fata Halei Centrale. „Vrem ca pana la data de 5 iunie sa il deschidem pentru pietoni. Este pacat sa nu ii dam drumul. Au fost aduse si montate si scarile. Va mai ramane de amenajat zona ruinelor, zona de spatii comerciale, dar aceste lucrari pot fi facute mai tarziu, chiar cu trafic pietonal”, a precizat Nichita. Echipele de asfaltari ale Citadin au intervenit ieri pe podul din Tudor Vladimirescu, tronson administrat de Directia Regionala de Drumuri si Poduri. In zilele urmatoare va fi plombat si bulevardul Tutora. Intensiv se lucreaza la asfaltari si pe Pacurari, unde asfaltarea inceputa de la intrarea in oras a ajuns deja la Munca Invazililor.

Primarul a criticat ieri modul in care sunt semnalizate o serie de lucrari executate cu fonduri europene. „Le-am spus constructorilor ca trebuie sa fie mai atenti la circulatia pietonala si la statiile de autobuz. Ei lucreaza ca in padure, ca in camp. In oras trebuie sa fie mai atenti. Statiile de transport in comun trebuie sa fie amenajate astfel incat sa permita accesul oamenilor. Sa nu stea pe movile, printre movile”, a adaugat Nichita. In perioada urmatoare vor fi amenajate statiile de transport in comun din zona Universitatii de Agronomie, dar si statia din zona Super Copou. „Pentru zona Copou am am avut discutii dure cu ApaVital. Ne intarzie foarte mult. Am urgentat asfaltarea pe aleea Sadoveanu. Se va incepe turnarea de binder de la Agronomie spre strada Ursulea”, a afirmat Nichita.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.