0.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Ce parametri trebuie sã iei în calcul la un televizor pentru gaming

- Advertisement -

Televizorul de astãzi este o sursã de divertisment. Nu-l mai folosim doar pentru a urmãri programele tv prin cablu, ci și pentru a urmãri streaming-uri online sau pentru jocuri video.

De aceea, unul dintre cele mai cãutate obiective este obținerea celui mai mare realism posibil de la un televizor. Cu cât îți oferã o gamã de culori mai mare, vei avea o senzație mai realistã. Nu vei avea senzația de a privi un ecran, ci aproape de a te uita pe o fereastrã.

Acesta este unul dintre aspectele pe care trebuie sã le luãm în considerare atunci când alegem un televizor pentru jocuri video, dar existã mai multe.

  1. Latența. De ce e importantã?

Existã o perioadã scurtã de timp între semnalul emis de consolã și recepția și procesarea acestuia de pe ecran. Aceasta este latența, unul dintre factorii cheie în orice joc video. Televizoarele moderne oferã o latențã tot mai scãzutã. Pentru utilizatorul mediu al jocului video, aceste perioade ar trebui sã fie sub 30 de milisecunde. Ecranele care depãșesc 20 de milisecunde permit o experiențã idealã.

Televizoare ieftine emag oferte

  1. Ratã de reîmprospãtare

Acesta este un concept la fel de important. Uneori este confundat cu latența, dar sunt doi parametri diferiți. Rata de reîmprospãtare mãsoarã timpul necesar pentru modificarea pixelilor pentru a forma o altã imagine pe ecran. Latența provine din capacitatea ecranului de a primi informații de pe PC sau consolã, adicã cât de des poate procesa o cerere. În timp ce rata de reîmprospãtare este cât timp dureazã pentru a reflecta o cerere pe ecran.

O ratã de reîmprospãtare a imaginii de 60 Hz este potrivitã pentru jocurile video, deși existã un alt aspect important. Este necesar sã sincronizați conținutul generat de placa graficã a consolei cu ecranul, astfel încât sã fie difuzat fluent. Ecranele QLED, de exemplu, ating 120 Hz cu o rezoluție 4K, în timp ce activeazã automat funcția Game Mode, care optimizeazã latența și rata de reîmprospãtare.

  1. HDR

Tehnologia HDR (high dynamic range) este, de asemenea, foarte apreciatã. Tehnologia HDR este esențialã în gaming, deoarece asigurã o diferențã mare de contrast și asigurã faptul cã culoarea unui pixel nu îl contamineazã pe celãlalt. Pentru aceasta, unel televizioare au funcții care permite obținerea unor obiecte mai definite în scene întunecate, menținând un contrast viu cu claritate maximã.

Televizoare ieftine

  1. Rezolutie

Aceasta este una dintre caracteristicile la care ne uitãm întotdeauna atunci când alegem un televizor, indiferent de scopul acestuia. În cazul jocurilor, o calitate a imaginii mai mare permite o mai bunã apreciere a detaliilor jocurilor video, dintre care unele au o graficã excepționalã, sculptatã cu munca a zeci de specialiști în arte grafice. Astãzi cea mai mare rezoluție este 8K, care genereazã puțin mai mult de 33 de milioane de pixeli decât cei 8 milioane pe care îi oferã 4K.

Televizoare ieftine – oferte online

  1. Sunet

Pentru a finaliza experiența captivantã pe care o cãutați, sunetul trebuie sã o însoțeascã. Dacã vei juca un shooter, sunetul este vital. De aceea, mulți oameni ajung sã se joace cu cãști, deoarece este cel mai captivant mod de a intra în joc. Deși aici problema este întotdeauna disconfortul pe care îl aduc cãștile. De aici și interesul pentru echipamentele de sunet surround.

Toate cele de mai sus erau posibile pânã acum câțiva ani doar pe televizoarele vârf de gamã ale marilor producãtori: tv Samsung, LG, Panasonic, Philips etc. Tehnologia a evoluat în așa mãsurã și în acest domeniu, iar faptul cã unele companii deja țintesc rezoluții 8K mai presus de orice, a fãcut ca televizoarele cu rezoluții de pânã în 4K sã aibã prețuri tot mai scãzute. În plus, de la an la an, noi lansãri de modele de televizoare fac ca modelele precedente sã aibã prețuri tot mai accesibile. Așa se face cã acum poți cumpãra un telefon de gaming și fãrã sã fie nevoie sã faci un credit la bancã pentru asta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.