0.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

Ce poate face un primar

- Advertisement -

REUSITÃ Comuna Gãgesti este una dintre putinele localitãti vasluiene care au reusit sã tragã foloase de pe urma înfrãtirii cu o localitate din altã tarã, înregistrând chiar performanta de a atrage si investitori.

Desi pare greu de crezut, în judetul Vaslui, cu chiu, cu vai, pe ici, pe colo, se mai gãseste si câte un primar destept, capabil sã se adapteze cerintelor societãtii moderne în ceea ce priveste gospodãrirea unei comune. A reusit sã atragã si investitori, performantã pe care nu au atins-o nici cei din conducerea Consiliului Judetean, desi, dupã spusele lor, se strãduiesc de ani de zile! Comuna Gãgesti s-a înfrãtit cu o localitate olandezã si nu a fãcut acest lucru numai de dragul ceremoniei specifice! „Înfrãtirea” are rezultate concrete, pe care le vãd toti locuitorii. Astfel, o fundatie olandezã, în colaborare cu Primãria Gãgesti, a înfiintat o cãsutã protejatã într-o fermã dezafectatã! Mai precis, jumãtate din fermã este ocupatã de adãpostul protejat, iar cealaltã este sediul unei exploatatii agricole înfiintatã de investitorii olandezi! Pãmânturile de pe raza comunei se lucreazã în proportie de 90%, spune primarul Tiberiu Lorin Coatu. De asemenea, primãria a primit de la olandezi o masinã de pompieri si echipamentul necesar pentru interventiile de urgentã ale pompierilor voluntari din comunã.

Proiect de iluminat stradal cu celule solare

Desi judetul Vaslui are 86 de comune, pânã la aceastã datã doar trei au depus la Agentia de Mediu proiecte europene pentru una dintre cele mai moderne, economice si ecologice metode de iluminat stradal: celule solare! Primãria Gãgesti a finalizat, a depus si a obtinut aprobarea pentru acest proiect. „Am intrat în urmãtoarea transã de finantare”, spune primarul Lorin Coatu, argumentând cã celulele solare fac o economie extraordinarã la bugetul local.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.