-8 C
Vaslui
09-feb.-2023

Cea mai lungă tiroliană din Europa este în România: „Peisaje superbe, treci deasupra râului Moldova”

- Advertisement -

Amatorii de senzaţii tari, dar şi cei care sunt îndrăgostiţi de peisaje naturale superbe au la dispoziţie o nouă atracţie în România. Este vorba despre tiroliana de la Gura Humorului, care are o lungime de 2,2 kilometri.

Investiţia privată a costat 400.000 de euro şi a fost amenajată în Gura Humorului, judeţul Suceava. Tiroliana are o lungime de 2,2 kilometri, diferenţa de nivel este de 320 de metri, iar cel care vrea să experimenteze traseul poate să atingă o viteză de 140 de km/oră.

Proprietaru Ionuţ Ciurea a declarat pentru presa locală că cea mai grea parte a investiției a fost montarea cablurilor, pentru că nu pot fi instalate decât dintr-o singură rolă neîntreruptă pe lungimea totală de 2,2 kilometri.

„Am vrut să facem ceva unic pentru Bucovina. Contează mult să aveam asemenea atracţii pentru turismul din zonă. Estimăm că ne vom scoate banii în câţiva ani. Cei care vor să încerce, îşi ridică echipamentul de jos, unde le facem un scurt instructaj, urcă cu telescaunul până sus, unde avem turnul de plecare, sunt echipaţi de un băiat din echipa noastră care îi lansează pe traseu. Destul de simplu. 326 de metri este diferenţa de nivel, sus avem 810 metri și jos avem 470 de metri”, a spus tânărul…https://adevarul.ro/stiri-locale/suceava/cea-mai-lunga-tiroliana-din-europa-este-in-2225068.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.