31.6 C
Vaslui
29-iun.-2022

CEDO cere Bulgariei să pedeapsească mai aspru omorurile cu caracter homofob

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a criticat, marți, legislația din Bulgaria pentru că nu condamnă suficient de aspru omuciderile cu caracter homofob. Instanța a luat decizia cu unanimitate de voturi – judecătorii au decis că guvernul bulgar încalcă articolele 14 și 2 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care interzic discriminarea și protejează dreptul la viață.

„Bulgaria trebuie să vegheze ca agresiunile violente motivate de ostilitatea faţă de orientarea sexuală reală sau presupusă a victimei să fie considerate ca «agravate» în dreptul penal”, au subliniat judecătorii CEDO.

CEDO fusese sesizată în 2018 de mama unui tânăr de 26 de ani, ucis în 2008 într-un parc din capitala bulgară de trei liceeni care luau drept ţintă „persoanele pe care le percepeau ca fiind homosexuale”.

Cei trei agresori au fost condamnaţi pentru crimă agravată, pentru că şi-au ucis victima într-un mod extrem de violent, însă au beneficiat de pedepse inferioare celor minime prevăzute, din cauza vârstei lor şi a cazierelor judiciare până atunci imaculate…https://www.digi24.ro/stiri/externe/cedo-cere-bulgariei-sa-pedeapseasca-mai-aspru-omorurile-cu-caracter-homofob-1975175

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here