Cei doi oameni ai străzii din Huși față în față cu… munca! (FOTO)

PROVOCARE… Cei doi frați din Huși, Neculai și Eugen Chiriac, cunoscuți drept “boschetari”, întrucât, ani de zile au dormit pe străzi, prin case părăsite sau, uneori, prin adăposturile Primăriei, au ajuns la locul de muncă, oferit de o patroană din Botoșani! La ferma cu sute de animale, cei doi au găsit condiții bune de cazare, căldură, televizor, masă asigurată și leafa promisă de 2.500 lei pe lună. Greu însă de spus dacă cei doi vor profita de ocazie și vor înțelege că munca este singura soluție pentru ca viața să li se schimbe în bine. Situația, spun hușenii care îi cunosc pe cei doi, poate fi cel mai bun exemplu de urmărit, pentru a se vedea dacă asemenea persoane, care toată viața au bătut drumurile fără niciun căpătâi, se trag, totuși, la muncă fie și al doisprezecelea ceas sau, pur și simplu, vor alege lenea și pomana.

Frații de la Huși au ajuns la ferma din județul Botoșani, acolo unde o femeie de afaceri le-a oferit un loc de muncă și condiții de cazare și masă. Au părut bucuroși de primire, mai ales că angajații de acolo i-au pus mai întâi la masă, servindu-i cu sărmăluțe calde. S-au uitat cam lung, ce-i drept, la animalele de care vor trebuie să aibă grijă, dar și-au luat posturile în primire. De dus la Botoșani, i-a dus cu mașina același Marin Lila, bărbatul care face, într-o notă mai personală, un fel de voluntariat în diverse cazuri cu probleme sociale. “Foarte bune sunt condițiile aici. Au o cazare bună. Au dormitor cu căldură, curat. În dormitor au televizor. Pot mânca în bucătărie, au duș să se spele, ca să nu umble murdari cum umbă acum. Doamna patroană a spus că le dă 2500 lei pe lună, numai să muncească, să fie harnici și de înțeles. Nu știu dacă ei vor sta liniștiți acolo”, spune hușeanul.

Șansa la muncă și la un trai normal. Ce vor face frații fără căpătâi din Huși?!

De reamintit că cei doi frați, Neculai și Eugen Chiriac, cu vârste de 56 și respectiv 58 de ani, sunt cunoscuți în oraș ca “boschetari”. Ani la rând au stat pe străzi. S-au mai aciuat o bună perioadă în casa unei femei din cartierul Dric, dar cum aceasta a decedat, cei doi au ajuns iar pe drumuri. S-au mutat în cimitir și și-au făcut culcuș peste niște morminte. Vestea că bărbații s-au cazat printre cruci a stârnit rumoare, astfel că a intervenit Primăria și i-a luat pe cei doi, pentru a-i duce la un adăpost pentru oameni ai străzii. De acolo, spun cunoscuții, frații Chiriac au decis să plece. După o altă perioadă petrecută pe străzi, au găsit o casă părăsită, în ruină. Când temeraturile erau de – 10 grade Celsius, cei doi au fost găsiți dormind acolo, peste niște rufe murdare, adunate de la containerele din oraș. Povestea lor a ajuns pe internet, iar o patroană din Botoșani a spus că, dacă cei doi vor să intre în rând cu lumea și să muncească pentru un trai mai bun, le dă o șansă. Îi ia la muncă în ferma sa zootehnică, le dă leafă, cazare și masă. Acum cei doi au ajuns la ferma din Botoșani. Rămâne de văzut dacă se vor apuca de muncă sau vor reveni de unde au plecat.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ