12.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Cei mai buni manageri din mediul de afaceri s-au întâlnit la Topul judetean al firmelor 2014 (foto)

- Advertisement -

S-au împãrtit premiile pentru cei mai performanti investitori

EVENIMENT… Peste 200 de oameni de afaceri, cei mai performanti si mai cunoscuti manageri din judetul Vaslui, s-au întâlnit, seara trecutã, la Topul judetean al firmelor. Un eveniment care reuneste, an de an, firmele vasluiene cu cele mai bune rezultate economice din anul precedent, pe fondul unei crize economice profunde, din cauza cãreia s-au închis deja mii de firme, mai mari sau mai mici. Atmosferã plãcutã, la restaurantul Vascar, oameni de afaceri eleganti, premii si plachete aniversare, concert Maria Buzã. Iatã ingredientele unei seri de neuitat, la care au participat cei mai buni investitori din judet, directorii care tin în spate mii de angajati sau, cum spunea unul dintre cei care au vorbit seara trecutã, “tremurã la fiecare adiere de vânt, din cauza creditelor din bãnci sau a datoriilor la stat”. Desi restaurantul Vascar are o capacitate de 180 de locuri, s-au fãcut eforturi pentru a suplimenta numãrul de locuri, pentru cã s-a estimat o participare din partea a 230 de invitati.

Deschiderea Topului judetean de afaceri a fost fãcutã de cãtre presedintele Camerei judetene de comert, industrie si agriculturã (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin. “E topul domniilor voastre, pentru cã dvs. v-ati strãduit un an întreg si acum sunteti pe primele zece locuri. Vorbesc în numele vostru, al celor care ati trudit pentru ceea ce aveti astãzi. Judetul Vaslui nu este cu nimic mai prejos decât orice alt judet din România. A dat de-a lungul timpului domnitori ai Moldovei si, mai apoi, ai României. Marile bãtãlii s-au purtat aici. Vã multumesc celor care ati rezistat de-a lungul timpului si sunteti astãzi pe podium. Oamenii de afaceri cer legi, pentru cã doresc sã-si dezvolte afacerile aici, în România. Vrem sã spunem cã noi, la Vaslui, arãtãm ca orice român, din orice parte a tãrii. Purtãm cu durere în suflet ceea ce s-a întâmplat cu câteva sãptãmâni în urmã, când un judet cu 500.000 de locuitori a fost terfelit în ultimul hal”, a spus Ionel Constantin, aluzie la campania purtatã de Vremea Nouã împotriva bãtãii de joc de la Antena 3. Au intrat în bilanturi un numãr de peste 4.500 de firme, din care 770 au ocupat primele zece locuri, în topul judetean al firmelor. “Nu e usor. Nu le-a fost usor celor care si-au pus si pielea la saramurã, care tremurã la fiecare adiere de vânt, mai ales când au luat si credite bancare si stiu cã trebuie sã dea banii înapoi”, a mai spus presedintele CCIA Vaslui.

Vasile Pavãl, primarul Vasluiului: “Dupã ce mi-ati dat mandatul de primar, mi-ati dat si sarcina de a colecta impozite si taxe”

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavãl, a transmis si el un mesaj oaspetilor veniti din judet sau din judetele vecine. “Sunteti deosebiti toti cei care sunteti aici, pentru cã ati rezistat, pentru cã afacerile pe care le conduceti decurg bine, pe cât este posibil în aceastã etapã, pentru cã participati cu sume importante la bugetul local si cel national. Cum dvs. tineti piept la toate greutãtile de zi cu zi, asa tin si eu piept, de sapte ani de zile, la toate greutãtile, pentru cã mi-ati dat mandatul de primar si sarcina de a colecta taxele si impozite locale. Numai în 2014, am ajuns la un grad de colectare a taxelor si impozitelor de 90%, un procent bun, care mi-a dat sansa de a face o administratie publicã localã eficientã. Vasluiul se modernizeazã si îsi ocupã locul acolo unde meritã. De când sunt primar, am accesat peste 100 milioane de euro, pe care i-am introdus în infrastructurã. Avem un oras curat, un oras cu rezultate, avem un oras cu care nu ne este rusine”, a spus primarul Vasluiului. Onorat cu placheta aniversarã “150 de ani de la înfiintarea Camerelor de Comert si Industrie si 25 de ani de la reluarea activitãtii Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui”, secretarul de stat Rãzvan Vulcãnescu, de la Ministerul Sãnãtãtii, iesean la origine, a tinut sã multumeascã Vasluiului pentru faptul cã l-a “adoptat” atât de repede. “Este o plãcere pentru mine sã mã aflu la Vaslui. Trebuie sã recunosc si sã spun cã, ceea ce vãd aici, la Topul firmelor, este adevãrata valoare a judetului Vaslui. Aici sunt oameni care ar trebui aplaudati si respectati, care îsi plãtesc taxele si impozitele la timp, care pãstreazã locurile de muncã. E nevoie, aveti dreptate, de un mediu economic predictiv si aici fac referire la Codul Fiscal, o constructie la care am participat si eu. Sunt multe lucruri care se schimbã în domeniul medical, fie si numai vorbind de pacientii care suferã de afectiuni cardiace, care beneficiazã de un program special, cu adevãrat european”, a spus secretarul de stat din MS.

Prefectul judetului a cerut celor care alocã fonduri “sã se uite si spre Vaslui”

Prefectul Andrei Puicã nu a uitat sã transmitã oaspetilor veniti de la Bucuresti, seara trecutã, cã “atunci când se alocã fonduri la Educatie, la Sãnãtate, în alte domenii, sã nu uite cã e nevoie de bani si la Vaslui”. Pe un ton moderat, acesta a continuat: “M-am întors în judetul Vaslui în anul 2012, ca subprefect si, mai apoi, prefect. Sunt în permanentã alãturi de mediul de afaceri, la fel cum ar trebui sã fie si administratia publicã localã. Încerc sã aduc cât mai multi bani în judetul Vaslui. S-au adus 60 de microbuze scolare, pentru trei unitãti de învãtãmânt am obtinut finantare, m-am implicat în multe alte proiecte de modernizare a judetului. A fost un an mai greu, un an mai usor, dumneavoastrã veti decide, însã un lucru trebuie sã fie clar: sã respectãm legea. Cu totii”. De anul viitor, CCIA Vaslui organizeazã o Galã a Excelentei, asa cum se face la Iasi sau Bucuresti, “pentru cã avem destule valori în judetul Vaslui, care trebuie onorate si apreciate la adevãrata lor valoare”. Printre cei care au primit placheta aniversarã, seara trecutã, s-a numãrat si conf. dr. Alexandru Grigorovici, medic primar chirurg, provenit de pe meleagurile Vasluiului. “Mã simt onorat. Desi am plecat de 25 de ani din Vaslui, tot timpul mã simt aici ca acasã, când revin pe aceste meleaguri. Întotdeauna usa cabinetului meu va fi deschisã pentru cei care vin din judetul Vaslui, judetul meu de suflet”, a spus chirurgul iesean.

Inspectorul ISJ vrea si o Gala a Educatiei

Premiatã cu placheta aniversarã “150 de ani de la înfiintarea Camerelor de Comert si Industrie si 25 de ani de la reluarea activitãtii Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui”, prof. Gabriela Plãcintã, inspectorul scolar general al judetului, a apreciat ceea ce fac oamenii de afaceri pentru învãtãmânt. “Vreau sã vã multumesc în mod deosebit pentru onoarea pe care mi-ati fãcut-o, de a participa pentru a doua oarã la evenimentul dvs. Vã multumesc si pentru faptul cã ati ales sã premiati excelenta în educatie. Am atras în ultimul an investitii în învãtãmânt de 3,5 milioane de euro, bani care vor îmbunãtãti procesul educativ din judetul Vaslui. Mai avem ceva cu care sã ne lãudãm: sunt 150 de elevi care au participat la olimpiade nationale si internationale, din care 50 sunt pe podium. Asta aratã cã se munceste si cã actul educational este de calitate. Ne-am dori, domnule presedinte, domnule prefect si domnule primar, sã avem si o Galã a Educatiei, pentru cã avem copii si profesori care meritã respectul nostru”, a spus inspectorul scolar general al judetului.

Performanta de la Gaz Est premiata

“Multumesc mult pentru distinctia acordatã. Aceastã plachetã este rezultatul unui efort conjugat al colectivului de la Gaz Est, un colectiv foarte bun si performant. Vã multumesc pentru aceastã plachetã, iar ca vicepresedinte al CCIA vreau sã felicit si eu oamenii de afaceri din judetul Vaslui pentru cã au rezistat si au obtinut rezultate foarte bune. Vã felicit pentru faptul cã ati investit si ati reusit performantã” – Adrian Tighici, manager Gaz Est, premiat cu placheta aniversarã “150 de ani de la înfiintarea Camerelor de Comert si Industrie si 25 de ani de la reluarea activitãtii Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã Vaslui”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.