spot_img
22.5 C
Vaslui
30-mai-2023

Cei patru vasluieni care si-au procurat ilegal arme si munitie, audiati si cu armele confiscate!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

CONTRABANDÃ CALIFICATÃ… Patru vasluieni, dornici de senzatii tari, care si-au achizitionat arme si munitie de la individul care le aducea din Spania, au fost ridicati cu mandat si dusi la audieri, imediat dupã perchezitii. De altfel, pistolarii au rãmas si fãrã arme, acestea fiind ridicate de anchetatori si duse pentru a fi expertizate. Cert este cã armele, desi neletale, sunt supuse autorizãrii si au fost cumpãrate de la un moldovean care le aducea printr-o firmã de curierat din Spania. Perchezitile în judetul Vaslui au avut loc în patru locatii din comunele: Feresti, Deleni, Pogana si Zorleni. Actiunea politistilor s-a desfãsurat într-un dosar amplu în care se fac cercetãri pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si contrabandã calificatã. Dosarul este instrumentat de politistii din cadrul IGPR, care au efectuat 100 de perchezitii simultan în 35 de judete. O persoanã cu cetãtenie moldoveneascã este suspectatã cã a importat din Spania arme neletale si munitie supuse autorizãrii pe care le-ar fi vândut la 105 persoane.

Politstii vasluieni, împreunã cu cei din Prahova, au efectuat perchezitii în patru comune, la patru persoane, care au fost „clientii” moldoveanului ce vindea arme neletate si munitie, fãrã a fi autorizate. Perchezitile au fost în comunele: Feresti, Deleni, Pogana si Zorleni. „Au fost ridicate patru arme neletale, care legal sunt supuse autorizãrii, precum si multe elemente de munitie. De asemenea, au fost puse în aplicatie patru mandate de aducere, cei patru fiind audiati în aceastã cauzã a achizitionãrii armelor si munitiei gãsite la ei. Armele au fost ridicate în vederea expertizãrii si a continuãrii cercetãrilor”, ne-a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Politistii din cadrul structurilor de arme, explozivi si substante periculoase, sprijiniti de alte structuri cu atributii pe linia politiei judiciare, sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase – I.G.P.R., au pus în executare, în dimineata de 4 aprilie, 100 de mandate de perchezitie domiciliarã, dintre care 4 au fost în judetul Vaslui, într-un dosar penal instrumentat la nivelul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, în care se fac cercetãri privind infractiuni de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor si contrabandã calificatã. „Din cercetãri a reiesit cã persoana bãnuitã ar fi importat, prin curierat de pe teritoriul Spaniei, arme neletale si munitie supuse autorizãrii, pe care le-ar fi comercializat cãtre 105 persoane domiciliate în mai multe judete (printre care si în judetul Vaslui n.r.), fãrã a obtine autorizãrile prealabile impuse de lege. Activitãtile sunt realizate în 35 de judete, sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase, cu implicarea politistilor din cadrul structurilor arme, explozivi si substante periculoase,î ordine publicã, investigarea criminalitãtii economice, investigatii criminale, criminalisticã si actiuni speciale, beneficiind si de sprijinul structurilor teritoriale de jandarmi”, se aratã într-un comunicat al politiei.

Politistii au descoperit un adevãrat arsenal, peste 100 de persoane au fost audiate

În urma cercetãrilor au fost conduse la audieri peste 100 de persoane bãnuite a fi implicate în contrabanda cu arme si munitie. Au fost confiscate 95 de arme, dintre care 5 letale, 77 de arme neletale, lungi, de tir sportiv cu aer comprimat, 10 arme neletale scurte, de tir sportiv cu aer comprimat si 3 pistoale cu aer comprimat. De asemenea, au fost descoperite si ridicate în vederea continuãrii cercetãrilor, 3 arbalete, trofee de vânãtoare, un detector de metale, 77 de bucãti de cartuse letale, 13 bucãti de cartuse neletale, 10.000 de diaboluri destinate armelor de tir sportiv, un dispozitiv de ochire pe timp de noapte de tip laser, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte , articole pirotehnice din categoria F2-F4 si produse fitosanitare expirate. Activitãtile au fost realizate sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase, cu implicarea politistilor din cadrul structurilor arme, explozivi si substante periculoase, ordine publicã, investigarea criminalitãtii economice, investigatii criminale, criminalisticã si actiuni speciale, beneficiind si de sprijinul structurilor teritoriale de jandarmi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Mare sfaraiala… Pusti cu aer comprimat 🙂 Bine ca au jandarmii pistoale mitraliera agatate de gat, la manifestatii. Ce-or vrea sa faca cu ele, sa impuste poporul care le plateste salariile?! La fel si militarii din epoca Covid, care se plimbau pe strazi cu mitraliere, amenintand oamenii care voiau sa iasa din case ca-i impusca! Stat mafioto-securist, capabil sa-si omoare proprii cetateni, numai sa-si poata umple politicienii buzunarele linistiti!

  2. Pe lângă faptul că au dat un pumn de bani..urmează să achite și amenzi colosale.Ori se știe că… pentru aceste arme neletale ..ești obligat a te prezenta la poliție și să obții actele legale.Mai mult…nu le poți folosi decât în poligon special ..și nu.. pe unde vor ei.Nesăbuință colosală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.