Cel mai periculos focar de infectie COVID-19, identificat de ministrul Sãnãtãtii, se întâlneste la tot pasul în judetul Vaslui

ATENTIONARE… Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, a declarat cã transportul în comun, în special cel de navetisti si evenimentele private sunt douã dintre cele mai importante locuri unde se produce infectarea cu coronavirus. Probabil si din acest motiv, politistii vasluieni au efectuat, mai mult ca niciodatã în aceastã perioadã, controale la firmele de transport persoane, dar si în locurile unde aveau indicii cã ar fi fost organizate petreceri.

“Noi avem o transmitere. Focarele COVID-19 se dezvoltã apoi în comunitate, în transmitere liberã. Sunt locuri unde se produce infectarea si, din evaluãrile noastre, sunt evenimente private, transportul în comun de navetisti sunt cele mai importante si sunt locuri unde se fac focarele, unde merg acesti oameni care coboarã din acele autobuze, acei oameni care se întorc de la acele evenimente”, a spus Nelu Tãtaru. “Problema e cã oamenii din locurile mentionate nu poartã mascã de protectie si nici nu respectã distanta fizicã recomandatã de medici în pandemie”, mai declarã ministrul. “Aici intervine partea a doua, în care cineva trebuie sã verifice aceste lucruri, iar conform Legii 55, avem Politie, Politie localã, Jandarmi, DSU si pompieri”, a subliniat Nelu Tãtaru.

Controale cu nemiluita în judetul Vaslui

În ultimele sãptãmâni, politistii vasluieni au organizat mai multe controale în judet, care au vizat strict transportul de persoane si organizarea de petreceri private. Verificãrile s-au lãsat cu sute de sanctiuni contraventionale, dovadã cã vasluienii nu respectã mãsurile impuse de autoritãti. Pe de altã parte, celor care fac naveta nici nu li se oferã alternative pentru a putea merge la locul de muncã în conditii sigure, statul preferând mai mult sã dea amenzi în loc sã facã ceva în privinta asta.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ