Cele mai scumpe perechi de pantofi damă create vreodată

Pe lângă haine, pantofii pot spune multe despre tine. Aceste piese vestimentare sunt foarte importante, iar multe femei le colecționează în garderoba lor, pentru a le putea mixa în funcție de ținută. Deși, având ca scop primar protejarea picioarelor noastre, pantofii au devenit adevărate produse de lux. Designerii de pantofi au fost cei care au dat tonul mereu în materie de tendințe, dar în același timp, au realizat cele mai scumpe perechi de pantofi de damă. Iată care sunt cele mai scumpe perechi de pantofi realizați vreodată și care este prețul acestora.

Moon Star Shoes

În 2019, în timpul MIDE Fashion Week, au fost dezvăluiți, în Dubai, cei mai scumpi pantofi de damă din lume. Aceștia costă 19.9 milioane de dolari și au fost realizați de către designerul Italian Antonio Vietrija. Acesta le-a pus numele de Moon Star. Pantofii sunt realizați din diamante de 30 de carate, o bucată de meteorit descoperit în Argentina, iar tocul pantofului este realizat din aur monolitic.

Passion Diamond Shoes

Jada Dubai, brandul de încălțăminte de lux, în colaborare cu Passion Jewellers, a realizat ceea ce este cunoscută ca fiind una dintre cele mai scumpe perechi de pantofi de damă din lume. Designerul pantofilor a fost Maria Majari, iar aceștia costă 17 milioane de dolari. Sunt realizați hidin aur și sunt acoperiți cu sute de diamante. Pantofii sunt echivalentul a aproximativ 23000 de perechi de pantofi So Kate de Christian Louboutin.

Pantofii cu toc Debbie Wingham

Acești pantofi au fost creați, în 2017, de către Debbie Wingham, în colaborare cu Chris Campbell, un artist contemporan din Florida, SUA. Se spune că acești pantofi damă au fost o comandă anonimă a unei familii din Dubai pentru o zi de naștere și că se aseamănă unui tort. Pantofii sunt decorați cu pietre prețioase, dintre care diamante roz, rare, de 3 carate, și diamante albastre de 1 carat. Doar acestea costă 128000 de dolari.

Rubby Slippers

Henry Winston a oferit un tribut poveștii “Vrăjitorul din Oz” cu acești pantofi damă aparte. A durat 2 luni ca pantofii să fie acoperiți în întregime cu rubine. Perechea include rubine de 1350 de carate și diamante de 50 de carate. Această pereche de pantofi de damă costă 3 milioane de dolari.

Pantofii Ritei Hayworth

Acești pantofi de damă au fost realizați de către Stuart Weitzman în colaborare cu Eddie le Vian a prestigioasei bijuterii Le Vian. Acești pantofi damă sunt decorați cu tanzanit de 185 de carate și diamante de 28 de carate. În plus, tocul de 11 centimetri este decorat cu diamante Kwiat de 595 carate, pe platină. Pantofii costă 3 milioane de dolari.

Cinderella Slippers

Acești pantofi damă au fost purtați prima dată în 2004, la Premiile Oscar. Aceștia au fost realizați tot de către Stuart Weitzman. Sunt fabricați din piele italiană și sunt decorați cu diamante Kwiat de 565 carate. De asemenea, sunt decorați și cu un diamant amaretto foarte rar, de 5 carate, care valorează 1 milion de dolari. Prețul pantofilor este de 2 milioane de dolari.

Tanzanite Heels

Aparținând tot lui Stuart Weitzman, numele acestor pantofi provine de la faptul că sunt decorați cu tanzanit de 185 de carate. De asemenea, aceste sandale sunt decorate și cu diamante de 28 de carate. Prețul acestor pantofi de damă este de 2 milioane de dolari.

Sandalele Wizard of Oz Ruby

Inspirate tot din celebra poveste “Vrăjitorul din Oz”, aceste sandale cu toc stiletto sunt decorate cu rubine de 123 de carate. Sunt realizate tot de către Stuart Weitzman. Într-adevăr, aceste sandale au nu mai mult și nici mai puțin de 69 de rubine de Burma așezate cu grijă pe brete. Pantofii valorează 1.6 milioane de dolari.

Sandalele Platinum Gold

Stuart Weitzman continuă să domine acest top al celor mai scumpe perechi de pantofi damă cu aceste sandale cu toc stiletto. Au fost prezentate prima oară la Premiile Oscar din 2002. Sunt decorate cu 464 de diamante imaculate. De asemenea, baretele pot fi detașate și purtate ca și colier. Aceste sandale valorează 1.09 milioane de dolari.

Retro Rose Pumps

Tot Stuart Weitzman este responsabil și pentru acești pantofi, pe care i-a creat în anii 40. Acești pantofi sunt decorați cu 400 de diamante Kwiat, iar alte 1800 de diamante sunt plasate pe trandafiri, cântărind 100 de carate. Acești pantofi damă valorează 1 milion de dolari.

Sandalele Marilyn Monroe

Perechea aceasta de sandale nu a aparținut lui Marilyn Monroe, însă au fost gândite de către Stuart Weitzman. Modelul original avea cristale Swarovski veritabile, ba chiar cristale care au fost parte a unor cercei ai actriței. Se pare că Weitzman a reușit să cumpere acești cercei și i-a folosit pentru a decora pantofii. Acești pantofi damă au fost purtați la Premiile Oscar din 2005 de către actrița Regina King. Ulterior, o versiune a acestor pantofi, dar cu replică a cristalelor cerceilor lui Marylin Moroe, au fost licitați pentru un eveniment caritabil, cu suma de 1 milion de dolari.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ