9.5 C
Vaslui
02-apr.-2023

Centru SELF-SERVICE la AJOFM Vaslui

- Advertisement -

AJOFM Vaslui a pus la dispozitia solicitantilor un centru de informare Self – Service. Centrul dezvoltã un sistem de furnizare de informatii în regim de autoservire, cu privire la oportunitãtile de orientare – formare – dezvoltare profesionalã si integrare socio-profesionalã pe piata muncii a persoanelor aflate în cãutarea unui loc de muncã. Practic, pe lângã majoritatea informatiilor necesare atât agentilor economici, cât si persoanelor înregistrate ca fiind în cãutarea unui loc de muncã, acest serviciu oferã posibilitatea de depunere a declaratiilor la fondul de somaj din partea agentilor economici fãrã a mai fi nevoie sã stea la coadã.

Centrul de la Vaslui este unul dintre cele 47 înfiintate la nivel national prin intermediul proiectului PROSELF „Promovarea serviciilor de tip SELF-service”, POSDRU, contractat de Agentia Nationalã pentru Ocuparea Fortei de Muncã în anul 2009. Toate centrele de tip self-service au fost dotate cu mobilier si cu echipament IT, respectiv imprimantã, lcd, calculator, touch screen, conectate la baza de date nationalã a ANOFM. Prin intermediul centrelor de tip self-service se vor furniza servicii care sã ofere deschidere si transparentã totalã pentru beneficiarii serviciilor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Muncã Vaslui. Acest centru nou înfiintat oferã posibilitatea efectuãrii mai multor aplicatii pentru beneficiarii de servicii de self-service, inclusiv declaratii infochiosc, LMV infochiosc, afisare electronicã, vizã electronicã. Patru servicii esentiale vor fi oferite beneficiarilor, respectiv ProSelf „Declaratii Infochiosc”, o aplicatie informaticã care ruleazã pe terminale de tip Kiosk, dispozitive cu ecrane tactile, destinatã în special agentilor economici, atât persoane fizice, dar si juridice. Aplicatia „Declaratii Infochiosc” le oferã acestora posibilitatea de depunere a declaratiilor la fondul de somaj fãrã interventia functionarilor publici. ProSelf LMV Infochiosc este o altã aplicatie informaticã care ruleazã pe terminale de tip Kiosk, destinatã în special persoanelor aflate în cãutarea unui loc de muncã vacant. ProSelf AE, respectiv aplicatia de Afisare Electronicã a Informatiilor din Piata Muncii, ruleazã pe desktop-uri conectate la display-uri de dimensiuni mari, destinatã atât persoanelor fizice, cât si agentilor economici oferindu-le informatii din domeniul Pietii Muncii actualizate în permanentã. ProSelf eViza este o aplicate informaticã care ruleazã pe terminale de tip Kiosk, destinatã persoanelor aflate în cãutarea unui loc de muncã pentru efectuarea operatiei de vizã lunarã. Utilizarea aplicatiei se face prin autentificarea somerului, pe baza de amprentã. Doar persoanele înregistrate la AJOFM vor putea sã se autentifice, avantajul fiind cã acestia nu vor mai trebui sã stea la coadã la ghiseu pentru a obtine informatiile dorite. Utilizatorii pot vizualiza informatii despre indemnizatie, inclusiv plãti anterioare, sau perioada si plãtile rãmase pânã la expirarea ajutorului de somaj. Tot aceastã aplicatie oferã posibilitatea de adãugare a unor optiuni de profesii în care solicitantul doreste sã se formeze, si vizualizarea unei liste a cursurilor existente. „Pentru început, utilizatorii vor fi ajutati, în accesarea aplicatiilor, de un consilier al AJOFM Vaslui.

Invitãm persoanele interesate sã acceseze serviciile oferite de noul centru Self- Service. Este în interesul lor, pentru a scurta timpul de asteptare la unul din ghiseele institutiei, dar, în acelasi timp, vor beneficia de cele mai exacte si noi date, fãrã interventia operatorilor umani”, a declarat Ioan Adrian Cârlan, directorul AJOFM Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.