spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

“Centrul Vechi” de la Vaslui nu este o utopie! Va fi o terasă unică în peisajul celor 7 case vechi, monumente istorice ale orașului (FOTO)

- Advertisement -

NOU… Inaugurată în urmă cu câteva zile, terasa “Centru Vechi”, din municipiul Vaslui, se dorește a fi mai cu moț decât celelalte unități de alimentație publică din oraș. Doi tineri antreprenori au ales o locație, cândva interzisă și au decis să facă un restaurant să însuflețească un loc, considerat de istorici ca fiind special, grație unei case superbe, construită în anul 1901, numită Casa Irina Luchian. E vorba despre acea casă semeață, amplasată imediat după hotelul Racova, unde în anii comunismului locuia temutul prim secretar al județului, Gheorghe Tănase. Denumirea de Centrul Vechi pică perfect peste această nouă terasă, fiindcă în această zonă sunt numai case monument istoric, care în trecut formau o stradă cochetă, compusă din Casa Popescu (Centrul Militar Județean Vaslui), Casa Peride (sediul PSD), Casa Ornescu (Gradinita nr. 9), casa Mădârjac (restaurantul Casa Alba), Casa Mavrocordat (Palatul Copiilor), Casa Ghica ( cea din curtea Scolii Mihai Eminescu) sau Curțile Domnești cu biserică “Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

Centrul Vechi va fi locul perfect unde să-ți petreci serile călduroase de vară, la terasă

Cei doi tineri s-au inspirat din ce au văzut în marile orașe din România și din Europa, dorind să speculeze și istoria acestui oraș. Cârcotașii ar spune că în Vaslui nu e cine știe ce istorie, dar se înșeală. Vasluiul, chiar dacă figura în vechime drept o localitate mică, a fost un târgușor cochet și destul de cunoscut în vremurile trecute, mărturie fiind Curțile Domnești ridicate de Ștefan cel Mare. Terasa numită inspirat “Centrul Vechi” își propune să un fie genul de unitate de alimentație publică în care vii să bei o bere la “botu’ calului”, ci un loc în care să-ți petreci timpul liber într-o locație care te copleșește de istorie. Alin și Loredana Vrabie vor oferi clienților evenimente de genul: Seara de Vin, Seara de Bere și seri cu muzică live, cântată fără instrumente amplificate, printre mese, de către lăutari celebri din Vaslui. În plus, pentru iubitorii de cafea, terasa “Centrul Vechi” oferă o cafea unică în Vaslui, cafeaua Beans.

Lăutarii care vor cânta la rece pentru clienții terasei “Centrul Vechi”

Alin și Loredana Vrabie au 24, respectiv 23 de ani și și-au dorit de multă vreme o astfel de afacere. Iată că visul lor s-a împlinit și își doresc să rămână mult timp pe piață. Nu va fi ușor, fiindcă e greu să plătești o chirie într-un astfel de loc. Din acest motiv au pregătit oferte de nerefuzat celor care le trec pragul și pentru că prețurile nu vor fi ca la un butic, vor transforma o seară la terasă, într-o seară de neuitat. «Poate vă uimesc cu ce spun, dar vom plăti noi la clienții fideli bacșiș, nu invers. Vor fi pentru ei reduceri de 10%. Adică, din ceea ce cheltuie la terasă, într-o seară, 10% se va întoarce în buzunarele lor. Apoi, venim în fața clienților noștri cu calitatea produselor, cu o servire ireproșabilă și o ambianță care să le ofere seri de neuitat. Ne gândim ca, în viitorul apropiat, să organizăm așa numitele Seri ale Vinului, Seri ale Berii sau Happy Hour, în ceea ce privește cafeaua, va fi unică în Vaslui. Pentru cunoscători, suntem singurii care am adus aici cafeaua Beans. În cel mai scurt timp vom amenaja și vom putea primi clienți și în crama terasei, un loc ce îl poți găsi în Vaslui, doar aici, la noi », spun cei doi tineri antreprenori. De asemenea, caută soluții și speră să găsească artiști pentru divertisment: “suntem deja în discuții și vom căuta soluția necesară pentru a oferi clienților noștri seri cu muzică lăutărească veche, cântată de artiști cunoscuți în Vaslui dar, într-un mod ceva mai special. Adică, ne gândim ca muzica să fie adusă la mese cu ajutorul instrumentelor neamplificate astfel încât să creeze atmosfera vechilor terase din timpuri de mult apuse”.

Diaspora vasluiană așteptată în “Centrul Vechi”

În plus, terasa “Centrul Vechi” vine în fața clienților cu o gamă variată de produse, atât băuturi cât și gustări sau mâncare, la prețuri pentru toate buzunarele. “Și nu ne vom opri doar aici. Terasa nu va fi una sezonieră și urmează ca, în toamnă, să o acoperim și să o transformăm în terasă permanentă. În plus, odată cu sezonul rece, vom schimba și meniul și vom veni în fața clienților cu un meniu de sezon”, spun cei doi tineri. Dar, până atunci, terasa “Centru Vechi” este pregătită pentru toți vasluienii care vor să-i treacă pragul cu o servire ireproșabilă dar și pentru evenimentele ce urmează să aibă loc în municipiul Vaslui, în luna august, mai ales acum când tocmai Consiliul Local Vaslui a aprobat ca August să fie Luna Diasporei Vasluiene, iar terasele vor sta deschise toată luna până la ora 24.00, iar în weekend până la 4.00 dimineața. “Îi așteptăm cu drag pe cei care vin din străinătate. Aici se vor simți ca în marile capitale din Europa, vor mirosi acel parfum specific teraselor cu ștaif din Germania, Londra, Roma sau Barcelona”, au mai spus cei doi antreprenori.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

20 COMENTARII

 1. Acea casa semeață..care a fost transformata în casino 🤣🤣Cea mai mare porcărie..dar na..daca au știut unde sa împingă banul…Palatul copiilor nu l-ar restaura..sta să cada aproape. Aaa..un articol umflat..

  • De acord cu acea ”casă semeață”.
   Referitor la Palatul copiilor este practic o ruină ce stă să cadă. Trebuie Demolat și reconstruit.
   Ca și Spitalul Străvechi care are 120 de ani.
   Ca și groapa de peste drum de Palatul Copiilor lângă Casa Albă, care onor fostului primar Cristea zace de 30 de ani în stadiul de groapă. Paragină!
   Toate proiectele zac pe hârtie pt că nu-i interesează decât îmbogățirea personală și concret ZERO în urma lor.

  • Atunci iti doresc sa ai parte doar de urlete si tipete de fiecare data cand esti undeva si vrei sa te relaxezi. Vina este a parintilor ca nu stiu sa isi educe copilul sa stea linistit sa nu deranjeze activitatea celorlalti. Dai dovada de totala prostie cu ce ai spus aici! Copii sunt imaginea parintilor, este un restaurant/terasa, nu este parc de joaca pentru copii. Multumesc oricum ca esti lamentabil/a daca pui problema asa.

  • Si inca ceva, sper ca nu ai facut copii cu gandirea asta. Iar daca ai facut, te rog eu mult fa diferenta intre terasa si parc de joaca.
   Vreti o tara ca afara dar voi va ascundeti responsabilitatile sub afirmatia “sunt copii, ce sa le faci”
   Iar daca nu ai facut copii, te rog eu nu te inmulti.

 2. Dați salarii de peste 5000 lei marilor investitori că sa poată trăi vasluienii decent , să meargă cu soția la o terasa, la cofetărie sau un film, așa cu 2000 lei abia putem sa plătim datoriile la gaz, curent, Aquavas, telecablu, Goscom, telefon mobil, asociație, etc.

  • Macar investitorii astia la inceput de drum sunt de inteles cu cheltuielile, inclusiv salariile dar ce te faci cu aia ce teoretic au trecut de problemele de inceput, au stabilizat afacerile si tot salarii de sclavi dau. Si apoi se intreaba de ca se indreapta romanul catre un stat socialist.

 3. Ce s-a promis nu este chiar indeplinit.
  Baia este perete in perete cu bucataria, auzi cum mesteca cheful in tigai.
  Mancarea a venit rece, dupa aproximativ o ora iar marea problema a teraselor de vara sunt parintii cu copii care urla si zbiara cand tu vrei sa sa urezi minunata bere Bucur la draft.

 4. Da, imi vine sa ma cac pe mine de fericire😯😯
  Ceva fabrici nu deschide nimeni, sa avem si noi bani pentru dita i teresa cu staif😉 Cine dracu sa vina uai, cand in afara de bugetari, tu nu ai o firma privata sa de a macar 3000 de lei curat in mana😠😠 Da ce sa faci, cateaua raioasa, merge cu coada sus.
  Deschidati ba firme de productie baaaa, lasati crasmele si terasele

   • falimentar??? băi tu esti din Vs sau din somalia??
    Tu ai iesit prin oraș? unde vezi tu lume săracă, falită? o.0
    Vorbești aberații, nici măcar minciuni nu sunt, ești total deplasat!
    Ce ne mai place să facem pe apocalipsații fără ocupație….dăm comentarii, înjurăm……Somalia!

  • Ieși Ba la munca ca sunt f mulți privați care dau peste 3000 lei net in mâna in Vaslui . Da la munca baaaaa ! Votantule se Buzati și PSD-ei ! La munca !!!! Fabricile și uzinele trebuia sa le protejați nu sa le prăduiți ! Ca tot voi ați dus la pierzanie cu trăistuța in mâna și cu zeciuiala ! Așa ca taci și muncește și crede ma ca sunt multe joburi in vaslui cu 3000 net și la femeie de serviciu ! Marș la munca !!!

   Cât despre terasa.. faptul ca in acele clădiri istorice funcționează păcănele face parte din filme cu prosti ! Reclama e normal sa se facă in presa .. însă cea din gura in gura e cea mai buna ! Buie muzatu ! Zis și făcut !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.