Cezar Caleap de la ALDE s-a retras din functia de consilier local, urmãtorul de pe listã este Vasile Ivan!

DEMISIE PREVIZIBILÃ… Partidul de buzunar al lui Tãriceanu pierde un om important din organizatia ALDE Bârlad. Inginerul Cezar Caleap, candidatul de pe locul 2 din lista de consilieri ALDE Bârlad, si-a anuntat demisia din functie, desi intrase în CLM, alãturi de un alt membru – Cornel Plesu. Cezar Caleap si-a motivat demisia pe pagina sa de socializare, invocând motive de sãnãtate care au apãrut la un membru al familiei sale. Urmãtorul de pe listã, care va intra în noul CLM Bârlad de la ALDE, va fi Vasile Ivan, patronul societãtii Gelaprod din Bârlad. Cezar Caleap a fost secretar de stat în perioada iunie-noiembrie 2019, la Ministerul Fondurilor Europene, functie din care a demisonat când a cãzut Guvernul PSD condus de Viorica Dãncilã.

La alegerile din 27 septembrie, partidul de buzunar al lui Tãriceanu a obtinut douã locuri de consilier local în noul CLM unde bârlãdenii si-au trimis alesii! Pe pozitiile 1 si 2 figurau deputatul Daniel Olteanu si inginerul Cezar Caleap. Imediat dupã ce BEC a decis câte locuri de consilier au obtinut partidele în alegerile locale, Daniel Olteanu a anuntat cã nu va merge în CLM Bârlad, iar urmãtorul de pe listã a fost profesorul Corneliu Plesu, o veche cunostintã politicã a bârlãdenilor, trecut prin partide ca: PD, PDL, PNL si acum ALDE. Dar, surprizã! Ieri, inginerul Cezar Caleap si-a anuntat demisia din functia de consilier local, postând pe pagina sa de socializare o explicatie pentru cei care l-au votat.

„În aceste ultime zile care au trecut de la alegerile locale din Bârlad , am tot încercat sã mã regãsesc în dorinta mea cu promisiune de bine, în gândul meu optimist de a avea o actiune efectivã si constructivã pentru urbea noastrã natalã, în sansa primitã ca oportunitate a mea în reprezentarea electoratului bârlãdean în Consiliul Local Municipal. Eu chiar am încredere în faptul cã un oras nu poate sã se dezvolte sustenabil decât prin munca unor alesi implicati si dedicati 100% actului administrativ, în lista promisiunilor fãcute în campania electoralã si mai ales prin efortul real si profesional dedicat doar bunului mers spre bine în viitorul apropiat . În ciuda asteptãrilor voastre si mai ales ale mele , mã simt nevoit sã mã retrag din aceastã pozitie de Consiler local ales, pentru un motiv strict personal fãrã de patimã partinicã, în fapt dintr-o cauzã legatã de starea precarã de sãnãtate apãrutã de putin timp în familia mea, deci pentru o cauzã de sprijin direct în stabilitatea cãtre normalitate a celor dragi de lângã mine.”, a scris Cezar Caleap.

Cezar (58 ani) este director executiv al Asociatiei Internationale a Întreprinderilor Creative din Belgia (AIICB), vicepresedinte al Asociatiei profesionale pentru Excelentã si Eficientã Energeticã ʺZERO ENERGYʺ si manager general la Serviciul de Urgente ȋn Constructii ʺDr. CASAʺ. Cezar este si presedinte si membru fondator al SMART Cluster – o asociatie pentru solutii inovative ȋn afaceri. A fost secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene. Numirea acestuia a fost fãcutã în luna iunie 2019, iar dupã 6 luni, în septembrie, acesta si-a dat demisia.

Vasile Ivan a promis bârlãdenilor cã va face administratie, nu politicã în CLM! Vom vedea!

Cel care intrã în CLM Bârlad, din lista depusã la BEC, – pozitia a patra, este Vasile Ivan, cunoscut de cãtre bârlãdeni ca „Sorin de la Gelaprod”, cel care în 2016 a candidat pentru functia de primar, din partea ALDE! Acesta promitea în 2016 bârlãdenilor cã va face administratie, nu politicã, dacã va ajunge sã fie ales în functia de primar sau consilier local. Dacã nu si-a schimbat optiunile politice (a rãmas la ALDE, nu a schimbat partidul), poate nu-si va schimba nici „telul politic” acela de a face administratie. Dar cum ALDE va fuziona cu Pro România lui Victor Ponta, ne vine greu sã credem cã Dan Marian (ajuns consilier judetean si „aspirant” la functia de vicepresedinte al CJ Vaslui) nu are si el niste „coduri” sau „semnale” prin care sã dirijeze cum sã voteze cei doi consilieri în CLM Bârlad. Poate cã acesta este încã un motiv (care a fost ascuns) de renuntare la functia de consilier local a inginerului Cezar Caleap, care nu este obisnuit sã „rãspundã” la comenzi si interse politice, altele decât cele pentru orasul si locuitorii care l-au votat!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ