spot_imgspot_img
9.8 C
Vaslui
24-apr.-2024

Chef Florin Popa, vasluianul care participã la Olimpiada Culinarã de la Stuttgart

- Advertisement -

GASTRONOMIE… Un vasluian participã la Olimpiada Culinarã (IKA Culinary Olympics), ce va avea loc în perioada 14 – 19 februarie 2020, de la Stuttgart. Este vorba despre chef Florin Popa, unul dintre cei mai apreciati bucãtari din judet, dar si din tarã, cu o experientã de aproape 20 ani. Acesta va face parte din echipa „Casa Boierului din Deal” si va concura la categoria „Regional teams”, alãturi de chefii bucãtari Cerasela Lungu (Cãpitan), Cecilia Ene, Vera Maxim, Ionut-Cãtãlin Arsene, Flavius Afilipoaie, si Paul Ionut Secarã.

Olimpiada Culinarã (IKA Culinary Olympics) de la Stuttgart este una dintre cele mai importante competitii gastronomice internationale, România urmând sã participe cu patru echipe de bucãtari si cofetari: douã nationale si douã regionale. Potrivit Trends HRB- portalul oamenilor creativi din Horeca, la concurs acestia îsi vor desfãsura activitatea într-o bucãtãrie de 7/7 m cu pereti transparenti, astfel încât atât publicul, cât si juriul vor putea observa si cel mai mic detaliu. Cei 14 chefi vor pregãti retete inedite din gastronomia româneascã. Anul acesta, în concurs a fost introdusã o probã nouã, „Chef’s Table”, în cadrul cãreia bucãtarii concurenti vor trebui sã gãteascã un meniu de 7 feluri pentru o masã de 10 persoane. La competitie vor participa 2.000 de bucãtari si patiseri din peste 60 de tãri.

„Participãm ca sã ducem numele României pe podium”

„Cel mai important lucru care va fi punctat la aceastã competitie este gustul. 50% din totalul punctajului se va îndrepta cãtre acest aspect. La proba principalã – Restaurantul Natiunilor, chefii nostri vor pregãti un meniu realizat din trei feluri: la gustare vor prepara o retetã realizatã din peste, fructe de mare si crustacee. Felul de bazã va fi compus din trei piese: trei tipuri de sosuri si trei garnituri. Una dintre cele mai importante calitãti la astfel de concursuri este ca fiecare chef sã stie si sã-si doreascã sã lucreze în echipã, sã-si respecte colegii si sã renunte la orgoliu. Nu participãm la aceastã competitie doar de dragul spiritului olimpic, participãm ca sã ducem numele României pe podium. Iar sansele sunt de partea noastrã pentru cã baietii nostri sunt curajosi, entuziasmati, dinamici, cu multã imaginatie si creativitate”, a declarat Stefan Bercea, presedintele Asociatiei Nationale a Bucãtarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT România).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.