spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Cifrele care dau fiori: cât de mult îi costă pe români utilităţile faţă de vecinii din regiune. „Când aţi terminat de căscat gura la saga politică, uitaţi-vă la dezastru”

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Dragoş Damian, CEO Terapia, a arătat cât de mult plăteşte cetăţeanul român pentru gaz şi energie electrică în comparaţie cu bulgarii, ungurii, cehii, polonezii sau chiar grecii. Cifrele arată la fel de rău şi pentru consumatorul din industrie, iar preţurile plătite de firmele româneşti sunt cele mai mari din regiune.

În timp ce politicienii se confruntă în războaie interminabile şi îşi duc la capăt vendetele, populaţia României este tot mai împovărată şi se confruntă cu preţuri din ce în ce mai mari. Astfel, preţurile medii pe care e obligat să le plătească cetăţeanul român la utilitati sunt mult mai mari decât cele plătite de bulgari, cehi sau unguri. „Cand ati terminat de cascat gura la saga politica din spatiul public, uitati-va la dezastrul din cele doua tabele: preturi medii din 2020 la utilitati industrial si casnic in tari din regiunea noastra geografica din UE + preturile din Romania august 2021, dupa liberalizare. Nu exista date recente pentru celalalte tari, dar stim ca nu au liberalizat preturi in 2021. Nu cred ca trebuie comentat prea mult, va rog sa agatati tabelele la Dumneavoastra pe perete, sa le aveti in fata ochilor tot timpul. La cresterile preturilor la utilitati din Romania adaugati si cresterea combustibilului, + 25% fata de iulie 2020. Asadar, politicienii cu crizele si vendetele lor personale, oamenii de afaceri si cei de rand cu problemele de zi cu zi: valul 4 al pandemiei, inflatie enorma – scuza fiind ca nu e doar in Romania ci peste tot, si ni se spune ca e tranzitorie (!?) – penurie infernala a fortei de munca, curs si dobanda de referinta mentinute artificial, observatii critice de la Fitch, urmeaza probabil si altii, s.a.m.d.

Citeste mai mult: adev.ro/qz7f70

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.