5.3 C
Vaslui
27-nov.-2022

Cinci ani de inchisoare pentru politistul-proxenet!

- Advertisement -

SENTINTÃ Fostul agent de politie Alin Remus Patrichi a primit, ieri, o sentintã grea din partea judecãtorilor de la Tribunalul Vaslui. Patrichi va sta cinci ani dupã gratii, au decis magistratii, pentru infractiunile de trafic de minore, în formã continuatã si proxenetism. Sentinta nu este definitivã, putând fi atacatã la Curtea de Apel Iasi în termen de zece zile. Fostul politist a devenit vedetã nationalã dupã ce a fost fotografiat în timp ce fãcea scene de striptease, folosind pistolul din dotare la o petrecere organizatã în timpul orelor de serviciu, alãturi de alti colegi de serviciu. În urma declansãrii scandalului, mai multi politisti si jandarmi au fost sanctionati, unii fiind dati afarã din sistem.

Ieri, magistratii Tribunalului Vaslui au dat sentinta în dosarul 828/89/2011, având ca obiect infractiunea de trafic de minori, inculpat fiind fostul agent de politie Alin Remus Patrichi. “Admite, în parte, cererea de schimbare a încadrãrii juridice a faptei formulatã de inculpatul Patrichi Alin Remus, prin apãrãtor pentru care a fost trimis în judecatã. Admite, în parte, cererea de schimbare a încadrãrii juridice a faptei invocatã din oficiu de instantã. În temeiul art.334 Cod Pr.Penalã, dispune schimbarea încadrãrii juridice a infractiunii de trafic de minori în formã continuatã prevãzutã de art. 13 alin1, 2 din Legea 678/2001, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal pentru care inculpatul a fost trimis în judecatã în douã infractiuni, respectiv în: infractiunea de trafic de minore în formã continuatã, prevãzutã de art. 13 alin1, 2 din Legea 678/2001, cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal – victime fiind Lucia Andreea M. si Ana Maria T.,: infractiunea de proxenetism prev. de art. 329 alin1, 3 Cod penal, victimã fiind Lãcrãmioara S. Condamnã pe inculpatul Patrichi Alin Remus, fãrã ocupatie, fãrã loc de muncã, necãsãtorit, fãrã copii, fãrã antecedente penale, la urmãtoarele pedepse: 5 (cinci) ani închisoare si 3 (trei) ani interzicerea drepturilor prev. de art-.64 lit.a teza a II-a, lit.b Cod penal, pentru sãvârsirea infractiunii de trafic de minore în formã continuatã prevãzutã de art. 13 alin1, 2 din Legea 678/2001, cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal; 5(cinci) ani închisoare si 3 (trei) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a, lit.b Cod penal pentru sãvârsirea infractiunii de proxenetism. În baza art. 33 lit.a, 34 lit.b si 35 alin1 si 3 Cod penal, contopeste pedepsele aplicate inculpatului si dispune ca acesta sã execute pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare si 3 (trei) ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a teza a II-a, lit.b Cod penal”, se aratã în dispozitivul sentintei penale. Patrichi nu va iesi din penitenciar, unde se aflã din data de 16 februarie a.c., au mai decis judecãtorii, care i-au lãsat posibilitatea de a face actiune în apel la Curtea de Apel Iasi în termen de 10 zile. Cele trei fete implicate în reteaua de proxenetism a fostului politist nu s-au constituit pãrti civile în cauzã.

Fostul politist avea o retea de minore la “produs”

Conform informatiilor oferite de conducerea Serviciului de Combatere a Crimei Organizate (SCCO) din cadrul IPJ Vaslui, Patrichi a organizat o adevãratã retea de prostituate, unele dintre acestea minore, pe care le trimitea la “produs”, încã de pe vremea în care lucra în Politie. Una dintre fete, în vârstã de 17 ani, a recunoscut faptul cã era trimisã de fostul politist sã întretinã relatii sexuale pe bani, fiind implicati în scene de sex mai mult de zece politisti si jandarmi. Orgiile se petreceau în diverse locatii din oras, sustin cei din SCCO, tarifele fetelor fiind cuprinse între 50 si 100 de lei. Pentru faptele sale, Patrichi a fost dat afarã din Politie în septembrie 2010. Una din fete, în vârstã de 17 ani, a recunoscut faptul cã lucra pentru fostul politist. La audieri, Patrichi a sustinut cã fata de 17 ani este prietena sa, nicidecum una din tinerele care compuneau reteaua de prostitutie. Fata avea 16 ani când l-a cunoscut pe politist si, în conditii neclare, s-a lãsat si de învãtãturã, fiind trimisã zilnic la produs. Cei de la DIICOT si SCCO, sustinuti de SIPRI, au filat luni întregi reteaua de prostitutie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.