Cinci copii au rămas fără mamă. Femeia a umblat trei ani prin instanțe ca să-și facă acte de identitate și să se poată trata de cancer

Cinci copii dintr-un sat din Iași au rămas fără mamă, pentru că femeia nu și-a permis să-și îngrijească sănătatea. Nu avea acte de identitate, iar când și-a rezolvat problema cu documentele, după trei ani de umblat prin instanțe, astfel încât să beneficieze de asigurare de sănătate, boala avansase atât de mult, încât nu s-a mai putut face nimic.

„Eu vreau să mă fac doctoriță ca să ajut oamenii care n-au bani, să-i vindec”, mărturisește fetița.

Maria este unul dintre cei cinci copii ai familiei Popa. Nu a trecut nicio săptămână de când și-a pierdut mama, pe Veronica.

„A mai fost la spital, dar n-au reușit să-i rezolve problema, că ea nu a avut acte. Dacă ai bani, ai mamă și tată. Dacă nu ai bani, nu ai nici mamă, nici tată. Așa e la noi, ce să faci!”, spune resemnat Ionel Popa, tatăl copiilor.

Veronica nu a avut acte de identitate, nici familia ei. Nu a putut beneficia de servicii medicale decât atunci când a născut și, la final, când boala avansase mult prea mult. Când a reușit să-și obțină buletinul, după trei ani de procese în instanță, a fost prea târziu.

Dramele tăcute din familiile sărace

Preotul Dan Damaschin, care acum construiește o casă pentru cei cinci orfani, a încercat să o ajute.

„Familia Veronicăi este una din multele familii din România care se confruntă cu mari drame, atunci când apar probleme de sănătate. Veronica nu a reușit să se trateze la timp, boala, un cancer în zona calcaneului, s-a agravat”, explică preotul Dan Damaschin.

„Ea, săraca, mult ar fi vrut să-și crească copiii, dar…”, rostește, cu voce scăzută, Ionel Popa, tatăl celor cinci copii.

În urmă cu o lună, Veronica a fost ultima oară la spital, dar s-a întors de acolo fără nicio speranță. A revenit doar că să își ia rămas bun de la copii.

– Ce-ți lipsește ție, Elena, cel mai mult?

Fetița stă un pic pe gânduri și apoi răspunde hotărât: …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/cinci-copii-au-ramas-fara-mama-femeia-a-umblat-trei-ani-prin-instante-ca-sa-si-faca-acte-de-identitate-si-sa-se-poata-trata-de-cancer-1466657
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ