Cine a fost Gheorghe Huian, om de afaceri și cel mai mare piscicultor din Moldova. Sute de mesaje emoționante, postate pe rețelele de socializare, după decesul „pescarului-gladiator”

Vestea că Gheorghe Huian, om de afaceri și cel mai mare piscicultor din Moldova, în vârstă de 73 de ani, a decedat, a îndurerat rude, prieteni, parteneri de afaceri. Pe site-ul ROMFISH, asociația piscicultorilor din țară, dar și pe rețelele de socializare, sute de mesaje emoționante au fost postate de cei care l-au cunoscut și care au numai cuvinte de admirație și respect la adresa lui
Unul dintre cei mai respectați piscicultori din România, dr. ing. Gheorghe Huian, a decedat subit luni,18 ianuarie 2021, din cauza unei infecții pulmonare. Afacerea dezvoltată de inginer în ultimele două decenii va fi preluată de fiul său, care se va ocupa de amenajarea piscicolă împreună cu colegii săi. Slujba de înmormântare va avea loc joi, 21 ianuarie, ora 12:00, la Biserica „Sf. Lazăr” (în spate la Teatrul „Luceafărul”), iar la ora 13:00 va fi la cimitirul „Sfinții Petru și Pavel”.

„Înmormântarea va avea loc la cimitirul „Petru și Pavel”. Va fi dus la capelă în această seară. Eu îl știam un om sănătos, care nu lua medicamente. Din cauza unei infecții pulmonare, care nu a fost tratată la timp, nu s-a mai putut face nimic. Anul acesta trebuia să aibă loc întâlnirea de 50 de ani de la terminarea facultății, chiar în ferma sa. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Cătălin Platon, președinte ROMFISH.

Gheorghe Huian, unul dintre cei mai mari piscicultori din România, și-a dedicat viața dezvoltării unei afaceri de succes în domeniul piscicol
Administratorul celei mai mari amenajări piscicole din Moldova, Larga Jijia, cu o suprafață 1.300 de hectare, Gheorghe Huian era unul dintre cei mai bogați fermieri din Iași. Firma SC Piscicola SRL a avut o cifră de afaceri de 2,1 milioane de lei, în medie, 38 de angajați și 5 magazine unde comercializează producția proprie. Inginerul era unul dintre fermierii din Iași care se confrunta cu o lipsă acută de personal și voia să aducă angajați în fermă, din străinătate.

„Am vrut să închid magazinele din cauza angajaților, dar nu o să mai fac asta. Acum aduc în fermă oameni din Bangladesh”, spunea piscicultorul.

Mesajele din partea rudelor, prietenilor și oamenilor de afaceri au început să apară pe rețelele de socializare. …https://www.bzi.ro/cine-a-fost-gheorghe-huian-om-de-afaceri-si-cel-mai-mare-piscicultor-din-moldova-sute-de-mesaje-emotionante-postate-pe-retelele-de-socializare-dupa-decesul-pescarului-gladiator-4110843?utm_source=website&utm_medium=deschideri
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ