Cine este George Simion, liderul AUR, partidul surprizã din aceste alegeri parlamentare? Prieten al vasluienilor, amendat de politia localã dupã ce s-a luat la trântã cu Buzatu

George Simion

PREZENTARE… Partidul Alianta pentru Unirea Românilor (AUR) are pentru prima datã liste electorale pentru Parlamentul României. A fost înfiintat în septembrie 2019 de George Simion, cunoscut militant pentru unirea Basarabiei cu România. Acum, AUR ar putea intra în Parlament cu toate cã, înaintea acestor alegeri, niciun sondaj de opinie din campania electoralã nu îl credita cu o asemenea reusitã.

Fondatorul partidului, George Simion, a candidat anul trecut ca independent la alegerile europarlamentare sub sloganul “România Mare în Europa”, dar fãrã succes. Dupã acest moment, Simion a lansat un partid nou al cãrui program politic are patru “piloni”: familia, patria, credinta, libertatea. Programul politic al AUR aratã cã are “viziune spiritualistã, pe care o opune categoric vederii plate a materialismului vulgar”. “Suntem încredintati cã miza fundamentalã a vietii noastre este una spiritualã, fãrã legãturã cu inepta ambitie a progresului material. În mod evident, aceastã pozitionare a noastrã nu înseamnã cã suntem împotriva cãutãrii firesti a bunãstãrii de cãtre fiecare persoanã, dar respingem idolatria banului, considerând cîstigul material un mijloc, nu un scop în sine”, sustine programul AUR.

Prieten bun al vasluienilor

Spre deosebire de alti politicieni cu staif, care nu au cãlcat niciodatã prin Vaslui, George Simion a fost o prezentã constantã în judetul nostru, datoritã actiunilor unioniste din vama Albita si nu numai. Atât în campania electoralã pentru locale cât si pentru parlamentare, George Simion a fost prezent în Piata Civicã din Vaslui, unde a avut un discurs extrem de critic în special la adresa lui Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui. În luna septembrie a acestui an, cu ocazia campaniei electorale pentru locale, Politia Localã din Vaslui l-a amendat pe liderul AUR, pe motiv cã vorbea la microfon duminica, între orele 13-14, când vasluienii se odihnesc. “Ne-am dat jos din autocar, am pus boxele, iar dupã 10 minute a venit Politia Localã sã ne spunã cã a primit o sesizare precum cã noi am dat drumul la muzicã. Noi nu fãcusem asa ceva. I-am rugat sã ne zicã ce putem si ce nu putem face. Ne-au spus cã nu avem voie sã pornim muzica. Ne-am strâns boxele, iar apoi am zis la microfon cã nu suntem lãsati sã desfãsurãm manifestarea noastrã electoralã, motiv pentru care ne vom urca în autocar sã plecãm mai departe. Am vrut sã ne vedem de drum, însã am fost opriti de un domn care nu s-a legitimat si care pãrea securist. Înainte dãduse mâna cu trei membri notorii din Vaslui ai PSD-ului, care au venit foarte sfidãtori la noi. Mi s-a comunicat cã voi fi sanctionat pentru tulburarea linistii si ordinii publice, pentru cã între orele 13-14 nu e voie sã spui cã Buzatu este un dictator aici, în Vaslui. Asa stã treaba aici, asa se întâmplã în fiecare judet. Ce trãim noi în România nu este democratie! De asta cîstigã PSD-ul, pentru cã nu-i deranjeazã nimeni”, a afirmat presedintele AUR. Întreaga scenã a fost filmatã si transmisã în direct, pe internet. Video-ul de la Vaslui a strâns pânã la aceastã datã nu mai putin de 4,4 milioane de vizualizãri. În luna noiembrie, cu ocazia alegerilor parlamentare, acesta a fost din nou prezent în judetul nostru, pentru a le cere iar vasluienilor sã voteze împotriva “clanului” Buzatu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ