17.7 C
Vaslui
02-oct.-2022

Cine face de gardă la Parhon de se moare cu zile? Anchetă după cazul Tiberiu Brăilean

- Advertisement -

Cazul decesului profesorului universitar Tiberiu Brăilean devine pe zi ce trece tot mai revoltător, ridicând serioase semne de întrebare la adresa modului în care a fost tratat pacientul. Chiar şi directorul Direcţiei Sanitare şi-a exprimat ieri nedumerirea referitoare la aplicarea protocoalelor. Spitalul “Sf. Spiridon” derulează un program naţional de tromboembolism, iar suspiciunea de embolism a fost de la început. De ce nu a fost transferat imediat? – se întreabă acesta.
Tiberiu Brăilean ar fi fost văzut de un cardiolog abia după patru ore de la internarea la „Parhon”. Într-un final s-a decis transferul, dar ar fi venit o salvare fără medic. Când a văzut starea gravă a pacientului, stare despre care şefii de la “Parhon” spun că era stabilă, asistentul de pe salvare a solicitat Ambulanţei o maşină cu medic
Toată această bâlbâială, care pare să fi agravat situaţia, face acum obiectul unei anchete a DSP.


Moartea profesorului universitar Tiberiu Brăilean ridică grave suspiciuni asupra modului în care pacientul a fost îngrijit încă de la preluarea sa în triajul Spitalului „Dr. C.I. Parhon”, unitate care asigura garda în noaptea de 3 spre 4 martie.

Cadrul didactic a ajuns în spital, potrivit apropiaţilor, cu probleme severe de respiraţie şi în intervalul de aproape şase ore cât a stat sub monitorizarea medicilor i s-au recoltat doar probe pentru analize, abia spre dimineaţă fiind consultat şi de un cardiolog de la spitalul vecin, Institutul de Boli Cardiovasculare.

Familia susţine că profesorul a fost transferat la Spitalul „Sfântul Spiridon” după ce medicii de la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” nu ar fi reuşit stabilirea unui diagnostic concret. „După şase ore, mi-au spus că nu se pot pronunţa dacă este vorba despre infarct sau embolism pulmonar, şi că îl vor transfera cu o ambulanţă la Spitalul Sf. Spiridon”, a precizat prof.univ.dr. Simona Modreanu, soţia profesorului Brăilean.

Cu toate acestea, conform unor surse apropiate cazului, în documentele medicale de la Spitalul “Parhon” apare menţionat diagnosticul de embolism pulmonar, caz în care, după cum au precizat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi (DSP), decizia medicului de gardă privind transferul către Spitalul „Sfântul Spiridon” a venit târziu.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cine-face-de-garda-la-parhon-de-se-moare-cu-zile-ancheta-dupa-cazul-tiberiu-brailean–90179.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.