CINE PLÃTESTE OALELE SPARTE LA CJ VASLUI?

Misiune imposibila pentru doi avocati vasluieni

SURPRIZÃ Desi toatã lumea se astepta ca persoana aleasã de Buzatu sã fie Carmen Budan, avocata care îl reprezintã pe presedintele CJ Vaslui în tot felul de procese, seful de la judet a decis altceva. În loc de un avocat, Buzatu va avea… doi avocati în cele douã dosare pe rolul instantelor de judecatã. Este vorba de Radu Nãstase, un tânãr avocat care ar fi convins conducerea Consiliului Judetean cã poate câstiga procesul în care aceastã institutie este reclamatã de o firmã din Bucuresti, dar si de Dragos Dumitru Dumitriu, membru al Baroului de avocati Vaslui din 2000. Sunt si voci care spun cã totul este doar praf în ochi si cã se vor arunca pe geam în jur de 3.000 de euro, din banii contribuabililor, în conditiile în care cei doi vor da piept în instantã cu avocatii fostului ministru de Justitie, Cãtãlin Predoiu.

În urma analizei selectiei de oferte, s-a decis cã existã douã oferte avantajoase si atractive, drept pentru care ambii avocati au primit câte o bucatã de pâine de la judet. Nici prea albã, nici prea neagrã, însã având în vedere criza economicã de la Vaslui si numãrul mare de avocati care se bat pentru a pune mâna pe contracte de reprezentare ar fi o sansã pentru cei doi. Atât Nãstase, cât si Dumitriu vor trebui sã preia foarte repede cele douã dosare de daune în care Consiliul Judetean este parte, dupã ce o firmã din Bucuresti a dat în judecatã CJ Vaslui. Cel mai important dosar este 2572/2013, cel care în care se cer daune considerabile.

Va reusi sã salveze Consiliul Judetean de la plata despãgubirilor cãtre Electrica Serv?

Odatã ce Buzatu va semna toate documentele, avocatii vor trebui sã preia rapid dosarele 2572/2013 si 2573/2013, în care Consiliul Judetean se judecã cu o firmã din Bucuresti. Este vorba de o sumã de 6 milioane de lei, pe care firma Electrica Serv Bucuresti, reprezentatã în instantã de casa de avocaturã a fostului ministru de Justitie, Cãtãlin Predoiu, o cere de la CJ Vaslui pentru lucrãrile de modernizare a retelelor apã-canal în Husi, care nu au mai fost decontate. Odatã cu implementarea proiectului de reabilitare a infrastructurii în municipiul Husi, s-a încheiat cu Consiliul Judetean contractul de executie a lucrãrilor nr. 125/09.03.2011 privind “Reabilitarea si extinderea retelelor cu apã a retelelor de canalizare si a statiilor de pompare apã brutã si ape uzate în municipiul Husi, câstigãtor fiind o societate din Capitalã, SC Electrica Serv Constructii Civile si Edilitare SRL. Firma în cauzã a fãcut unele lucrãri, însã când totul s-a blocat pentru cã banii nu s-au mai alocat pentru lucrãrile de apã canal de la Husi, nu si-a primit toti banii. Ulterior, la receptia lucrãrilor, s-a constatat cã o parte din ele nu au fost executate, astfel cã CJ a refuzat sã facã receptia, firma în cauzã actionând Consiliul Judetean judecatã în douã dosare, cerând plata lucrãrilor executate. Asa au apãrut dosarul 2572/89/2013, în care se cere plata sumei de peste 2,678 milioane lei, la care se adaugã o sumã de 56.239 lei penalitãti si cheltuieli de judecatã, cu termen pe 23 iulie, si dosarul 2573/89/2013, în care se cere plata sumei de aproape 2,7 milioane lei, la care se adaugã penalitãti si cheltuieli de judecatã necalculate. Primul proces a avut termen pe 24 iulie, iar conducerea CJ Vaslui a cerut un nou termen, pentru angajarea de apãrãtor si depunerea de înscrisuri în timp ce la al doilea nu s-a dat încã termen de judecatã. Este vorba de unele lucrãri care nu au fost receptionate de cãtre beneficiar, Consiliul Judetean Vaslui, din 2011 si pânã acum. De atunci, se pare, societatea contractantã si-a schimbat de mai multe ori fie denumirea, fie sediul, firma care a dat în judecatã judetul Vaslui fiind înfiintatã în anul … 2013!




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ