Cine sunt câstigãtorii concursului national „Scrisori pentru Ion Creangã” Bârlad

PREMIERE…La Centrul „Mihai Eminescu” Bârlad a avut loc festivitatea de înmânare a premiilor la Concursul National „Scrisori pentru Ion Creangã”, la care au participat 59 de “scrisori” plus lucrãri grafice ale elevilor. Din juriu au fãcut parte poetul prof. Petrus Andrei (membru al Uniunii Scriitorilor din România), prof. scriitoare Roxana Galan si bibliotecar Geta Modiga (Centrul Mihai Eminescu Bârlad). Premiile constau în diplome, cãrti, ilustrate si un semn de carte. S-au primit 59 de scrisori la care s-au adaugat creatiile elevilor de la clasa I B, de la Liceul Tehnologic “Al. Vlahutã”, Podu Turcului, judetul Bacãu. Participantii care nu au luat premii,au primit diplome de participare, douã ilustrate si un semn de carte.

La Centrul Mihai Eminescu din Bârlad, a avut loc ieri, festivitatea de înmânare a premiilor acordate la prima editie a Concursului National de Scrisori pentru Ion Creangã, desfãsurat în perioada 10-28 februarie 2021, sub egida Primãriei si a Consiliului Local Bârlad. Au participat cîstigãtorii din municipiul Bârlad, majoritatea fiind însotiti de pãrinti. Cîstigãtorii din alte localitãti din tarã vor primi premiile si diplomele prin postã. Câstigãtorii sunt, ca numãr, opt elevi din Bârlad – 6 de la Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” si 2 de la Scoala Gimnazialã „M.C.Epureanu”; Vaslui – patru elevi, doi de la Scoala Gimnazialã „Stefan cel Mare”, unul de la Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” si unul de la Liceul „Mihail Kogãlniceanu; Galati – cinci elevi de la Colegiul National „Mihail Kogãlniceanu”; Alba Iulia – a câstigat o elevã de la Liceul Tehnologic “Alexandru Domsa”, Alba Iulia.

„Multumim autoritãtilor locale pentru buna desfãsurare a concursului, membrilor juriului: poetul Petrus Andrei si prof. Roxana Galan, precum si tuturor profesorilor si pãrintilor elevilor pentru cã i-au încurajat sã participe. Îi multumim si doamnei profesoare Niculina Cãrãbãt pentru cuvântul adresat participantilor la concurs si la festivitate”, a precizat bibliotecarul Geta Modiga.

Cîstigãtorii primei editii a Concursului National „Scrisori pentru Ion Creangã”, organizat la Bârlad de Primãria si Consiliul Local Municipal Bârlad si Centrul „Mihai Eminescu”, în perioada 10-28 februarie 2021, sunt:

1.Categoria claselor I-IV

Premiul I

Olariu Alexandra, clasa a IV-a, Scoala Gimnazialã nr. 5 „Stefan cel Mare” Vaslui

Premiul II

Olaru Cãtãlina, clasa a IV-a C, Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu”, Vaslui

Premiul III

Sozzi Massimiliano, clasa a II-a, Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad

Sârbu Maria – Iustina, clasa a IV-a, Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu”, Vaslui

  1. CATEGORIA claselor V-VI

Premiul I

Giurgia Corina, clasa a VI-a, Colegiul National „Mihail Kogãlniceanu” Galati

Premiul II

Manolache Eric-Stefan, Clasa a VI-a, Colegiul National „Mihail Kogãlniceanu” Galati

Mihnea-Christian Moise, clasa a VI-a, Colegiul National „Mihail Kogãlniceanu” Galati

Totoliciu Stefan Ilie, Clasa a VI-a, Colegiul National „Mihail Kogalniceanu” Vaslui

Premiul III

Beraru Ana Ruxandra, clasa a VI-a, Colegiul National „Mihail Kogãlniceanu” Galati

Cãrãbãt Amalia -Maria, clasa a V-a, Scoala Gimnazialã „M.C.Epureanu”, Bârlad

Gheorghiu Lavinia -Stefania, clasa a V-a, Colegiul National ,,Mihail Kogãlniceanu” Galati

Jora Maria-Daria, clasa a VI-a, Scoala Gimnazialã „M.C.Epureanu”, Bârlad

  1. CATEGORIA claselor VII-VIII

Premiul I

Strãtulescu Maria Elena, clasa a VII-a D, Scoala Gimnazialã „Ep. Iacov Antonovici”, Bârlad.

Premiul II

Pavel Bianca , clasa a VIII-a, Liceul Tehnologic “Alexandru Domsa”, Alba Iulia, jud. Alba

Chelaru Stefan, clasa a VII-a , Scoala Gimnaziala „Ep. Iacov Antonovici” Bârlad

Premiul III

Bãsescu Teodora, clasa a VII-a, Scoala Gimnazialã„V.I.Popa”, Bârlad

Bârlãdeanu Bianca Ioana, clasa a VIII-a, Scoala Gimnazialã „Ep. Iacov Antonovici”, Bârlad.

Sozzi Catarina, clasa a VIII-a, Scoala Gimnazialã „Ep. Iacov Antonovici”, Bârlad.

„Aducem multumiri Primãriei si Consiliului Local Bârlad pentru sustinerea desfãsurãrii acestui concurs, juriului, elevilor înscrisi si profesorilor îndrumãtori. Împreunã am format o echipã de succes.Elevii participanti din alte localitãti din tarã si din Republica Moldova vor primi premiile si diplomele de participare prin postã. Toti participantii sunt cîstigãtori prin curajul de a încerca si experienta acumulatã de a intra într-o competitie. Felicitãri tuturor!”, a precizat coordonatorul concursului, bibliotecar Geta Modiga.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ