spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Cine sunt Jimy şi Oscar, poliţiştii cu blană care bagă frica-n infractori. „Ne înţelegem din priviri“

- Advertisement -

Jimy şi Oscar sunt doi dintre cei nouă câini poliţişti care-şi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului Neamţ. Sunt folosiţi în diverse misiuni, funcţie de abilităţile individuale speciale pe care le au.

IJP Neamţ i-a „prezentat“ pe doi dintre partenerii necuvântători ai poliţiştilor, pentru că, în fiecare an, pe 26 august este Ziua internaţională a câinelui. Jimy face parte dintre luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Poliţistul care îl are în dotare din anul 2014, afirmă că între ei s-a creat o legătură de încredre, consolidată în timp:

„Este un partener de nădejde în misiunile pe care le executăm, atât pentru mine cât şi pentru ceilalţi colegi, pentru că, la nevoie, protejează întreaga echipă. Este o relaţie de încredere pe  care ne-am consolidat-o în cadrul timpului petrecut împreună. Ne înţelegem din priviri şi mă pot baza pe el, atât eu cât şi echipa din care fac parte la fiecare intervenţie“.

Este folosit în misiunile cu un grad ridicat de risc, unde se cunosc informaţii cu privire la persoane recidiviste, periculoase, la restabilirea ordinii, protecţia membrilor echipei de intervenţie, descinderi şi percheziţii domiciliare, prinderea celor care încearcă să scape şi nu se supun somaţiilor legale, prezenţa lui descurajând.

Luptătorul de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale mai spune că pe Jimy îl are ca partener din 2014: „Din copilărie îmi plăceau câinii poliţişti. Îmi aduc aminte că mă uitam fascinat la «Comisarul Rex» şi la «Nume de cod K-9». Am fost extrem de încântat când, pe parcursul evoluţiei profesionale, am primit în dotare un câine“…https://adevarul.ro/stiri-locale/piatra-neamt/cine-sunt-jimy-si-oscar-politistii-cu-blana-care-2201199.html?utm_campaign=homepage&utm_source=adevarul.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.