Cinste si onoare memoriei Eroilor Neamului din partea Armatei, Primãriei si CARP Bârlad! (FOTO)

DEPUNERE DE COROANE…În fiecare an, de sãrbãtoarea Înãltãrii Domnului Iisus Hristos, sunt pomeniti eroii care s-au jertfit pentru libertate, credintã si apãrarea neamului românesc. Ieri au depus coroane la Monumentul Eroilor Neamului din Bârlad, la monumentele eroilor din Cimitirul Eternitatea si din Cimitirul Eroilor din primul Rãzboi Mondial, militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtã “General Alexandru Tell” din localitate, primarul Dumitru Boros si Asociatia CARP “Elena Cuza” din Bârlad. Din pãcate, politicienii, indiferent de culoare, neavând “public” care sã fie prostit de patriotismul de fatadã present doar prin campanile eletorale, nu au avut nicio intentie de a cinsti eroii neamului românesc, care au murit pentru tara de care acum îsi bat joc politrucii de duzinã.

De sãrbãtoarea Înãltãrii Domnului Iisus Hristos sunt pomeniti eroii care s-au jertfit pentru libertatea neamului românesc. Acest lucru a fost stabilit prin Tratatul de la Versailles, semnat de tãrile beligerante în 1919, prin Decretul-lege nr.1693 din 4 mai 1920 si prin Hotãrârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la 4 mai 1920, prin care se hotãrãste ca Ziua Eroilor sã fie sãrbatoritã în aceeasi zi cu Ziua Înãltãrii Domnului Iisus Hristos. În aceastã zi deosebitã, personalul Regimentului 52 Artilerie Mixtã „General Alexandru TELL”, în conditiile impuse de starea de alertã, într-un cadru restrâns, a adus un omagiu eroilor neamului, prin depuneri de coroane de flori si un ceremonial religios, la Monumentul Eroilor Neamului, din piata „Cerbul de Aur” din Bârlad. Odatã cu militarii, a depus coroane la Monumentul Eroilor Neamului, la Monumentul Eroilor Celui de al Doilea Rãzboi Mondial si la cel al eroilor din Primul Rãzboi Mondial si Primãria Bârlad, prin primarul Dumitru Boros.

Asociatia CARP “Elena Cuza” a cinstit si ea eroii neamului românesc

Ieri, Asociatia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad, odatã cu sãrbãtoarea Înãltãrii Domnului Nostru Iisus Hristos, la 40 de zile dupã învierea Sa din morti, a cinstit cum se cuvine „Ziua Eroilor”. Presedintele asociatiei, Mihai Nicolaie alãturi de consilierul sef Fitcal Mircea si o parte din angajati nu si-au uitat eroii. Au depus coroane de flori si au aprins lumânãri în semn de recunostintã pentru cei care s-au sacrificat pentru neam si tarã, la „Monumentul Eroilor Neamului”, la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad, precum si la Cimitirul Eroilor Tutoveni. “Biserica Ortodoxã Românã, prin Înaltul Sinod, a decretat ziua de Înãltare, zi a tuturor eroilor, eroi care s-au jertfit fie pentru dreptate, fie pentru datoria fatã de tarã. De aceea, de Înãltate, avem obligatia sã plecãm capul cu smerenie la ceea ce au fãcut ei, sã ne gândim cã au luptat, au sfintit cu sângele lor aceste meleaguri. Nu trebuie sã-i uitãm niciodatã si avem convingerea cã nu-i vom uita niciodatã”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ