17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Ciocoiu, dat afarã de la ANIF!

- Advertisement -

SMECHER… A fost director de serviciu deconcentrat, dar a ajuns sã fie dat afarã pentru incompetentã tocmai de cãtre institutia pe care a condus-o. Este cazul fostului director al ANIF Vaslui, Adrian Ciocoiu, care a fost concediat pentru faptul cã ar fi încercat sã musamalizeze o situatie gravã de pe Valea Prutului, acolo unde muncitorii nu veneau la serviciu, însã erau pontati fictiv de cãtre Ciocoiu!

Adrian Ciocoiu s-a trezit fãrã serviciu, în pragul pensiei, fiind acuzat de conducerea Agentiei Nationale de Îmbunãtãtiri Funciare (ANIF) pentru faptul cã ar fi încercat sã musamalizeze situatii grave care se petreceau în zona sa de competentã, ca inspector zonal pe Valea Prutului. Fostul director de la ANIF Vaslui ajunsese sã acopere muncitorii din subordine, care nu veneau cu lunile la serviciu, desi, prin lege, acestia trebuiau sã fie prezenti la statiile de pompare din Prut. Într-unul din cazuri, Adrian Ciocoiu a încercat sã-si acopere incompetenta si a obligat un subaltern sã mintã în fata conducerii ANIF, pentru lipsa sa îndelungatã de la serviciu, fiind prins foarte repede cu minciuna. Pentru a-si salva pielea, ex-directorul ANIF a fãcut un memoriu la Bucuresti, însã sansele sale de a se întoarce în sistem sunt aproape nule, întrucât cei de la ANIF sustin cã au probe elocvente asupra modului în care Ciocoiu conducea reteaua de statii de pompare din zona Vãii Prutului.

Din 22 iunie, Adrian Ciocoiu nu mai este angajatul ANIF, fiind concediat pentru gravele abateri de la regulamentul intern. Pe lângã Ciocoiu, a fost concediat si un fost subordonat al acestuia, Costel Gugiuc, care avea functia de electromecanic la statia Fãlciu, SPD (statia de pompare si desecare) nr. 5 Doniceasa. Povestea este simplã. Pe 18 mai a.c., Ciocoiu face un referat cãtre conducerea ANIF Vaslui, prin care anuntã cã electromecanicul Gugiuc nu a mai venit la muncã din aprilie si cere aplicarea de sanctiuni. Ciocoiu fusese desemnat inspector de zonã, pe toatã Valea Prutului, dupã isprãvile fãcute la barajul Corodesti. “Dl. Ciocoiu a propus sã-i desfacem contractul de muncã, întrucât Gugiuc nu efectuase lucrãrile care i se repartizaserã. Imediat, s-a constituit o comisie, care a mers la fata locului”, spune un oficial ANIF.

Ciocoiu a adus un pontaj fictiv, dându-se de gol singur!

Pe 26 mai, comisia trimisã de la Vaslui constatã cã electromecanicul nu mai venise la serviciu din aprilie, deci nu avea nicio motivare în perioada în care lipsise. Acolo, în SPD 5 Doniceasa, erau angajati doi frati, însã unul era în concediu de odihnã, iar celãlalt nu dãduse pe la serviciu de mai bine de o lunã, desi era obligatia sa de a supraveghea statia de pompare. Gugiuc este convocat la sediul ANIF, pentru declaratii, unde recunoaste cã nu mai fusese la muncã din aprilie, inclusiv luna mai. A explicat cã nu se simtea prea bine si trebuia sã meargã la spital, prezentând si un document medical. Se face si o comisie disciplinarã, care sã propunã concedierea muncitorului, pentru grave abateri, dar în acel moment explodeazã bomba. Fãrã sã stie cã electromecanicul fusese la declaratii, Ciocoiu aduce un pontaj al lui Gugiuc, în care explica cã subordonatul sãu fusese la serviciu în toatã luna mai. Imediat, conducerea ANIF solicitã extinderea cercetãrilor disciplinare si asupra lui Ciocoiu, întrucât era clar cã acesta nu-si fãcea sarcinile de serviciu si acoperea tot felul de matrapazlâcuri în teren. Ciocoiu “riposteazã” si aduce un document si mai fictiv, în care aratã cã Gugiuc muncise peste program în aprilie, deci avea dreptul la zile libere, în contul orelor suplimentare. Ori, muncitorul recunoscuse cã nu fusese la serviciu în aprilie, deci minciuna fostului director era si mai evidentã. Mai mult, pentru a se umple de penibil, Ciocoiu sustine cã gãsise cererea lui Gugiuc pe 15 iunie, aruncatã de muncitor în statie, si cã nu avusese cunostintã de ea pânã atunci.

Greselile fostului director ANIF

Ca fost director, inspectorul Ciocoiu stia cã încãlcase grav regulamentul intern de functionare a institutiei, fapt care putea sã-i aducã desfacerea contractului de muncã. Comisia de la Vaslui a gãsit o harababurã în hârtiile lui Ciocoiu, care se comportase ca un adevãrat ciocoi pe mosia statului si fãcuse tot felul de hârtii fictive, fãrã sã-i pese de lege. “Retroactiv, dl. Ciocoiu a aprobat zilele libere pentru orele suplimentare ale lui Gugiuc, desi stia cã nu acesta era circuitul documentelor si aceste zile libere erau aprobate doar de inspectorul sef”, explicã un membru al comisiei de disciplinã. În urmã cu câteva zile, dupã analiza tuturor probelor, conducerea ANIF a informat sucursala Galati si centrala de la Bucuresti despre gravele abateri disciplinare ale inspectorului Ciocoiu, iar decizia a venit pe 22 iunie, când fostului director i s-a desfãcut contractul de muncã, pentru “transmiterea si raportarea de date fictive privind realizãrile efectuate”. Decizia ANIF Vaslui a fost trimisã si la Galati, fiind informatã si centrala de la Bucuresti. Ciocoiu nu are prea multe sanse, însã a decis sã-si joace cartea pânã la capãt. Acum douã zile, acesta a trimis un memoriu la Bucuresti, însã sansele de a rãmâne în sistem sunt aproape nule. “Nu am avut nicio discutie cu dl. Ciocoiu, domnia-sa nici nu a dorit sã avem o discutie despre ceea ce s-a întâmplat, desi usa mea este deschisã în permanentã pentru orice angajat al institutiei. Nu am luat în calcul, atunci când am semnat hârtia de concediere, si evenimentele de la barajul Corodesti, acolo unde a fost acuzat pentru cã deversase apa din baraj fãrã autorizatie si luase si documentele de la baraj la el acasã. S-a constatat un numãr mare de abateri”, a spus Sorin Dumitriu, directorul ANIF Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.