Circ de Ziua Nationalã: un bãrbat de etnie rromã a vrut sã se omoare, dar s-a rãzgândit! (FOTO, VIDEO)!

GRAV… Tãrãboi mare în cartierul Podeni, la blocul de locuinte sociale de pe strada Al. Vlahutã! Un bãrbat, Romeo Lupu, de 39 de ani, a iesit la geamul unei locuinte aflatã la etajul 4, amenintând cã se aruncã, dacã primarul Dumitru Boros nu vine sã stea de vorbã cu el. Individul, care a detinut în acel imobil o locuintã socialã, a fost evacuat cu acte în regulã, de cãtre executorul judecãtoresc, însã acum, prin aceastã metodã extremã, a vrut sã primeascã înapoi locuinta, apelând exact ca si bunul lui prieten Gheorghe P., de 38 de ani, la aceeasi strategie: fortarea mânii primarului Dumitru Boros, prin amenintarea cã se aruncã în gol… de pe Hotelul Moldova! Cum Lupu a gãsit poartã închisã la Hotel, s-a gândit ca circul sã fie la etajul IV al blocului de locuinte sociale. A stat el ce-a stat, dar cum a aflat cã primarul nu este în localitate si degeaba stã în frig atârnat pe geam, negociatorul IPJ Vaslui l-a convins sã renunte la forma sa de protest si sã meargã la primarul Boros ca sã-l rezolve si pe el, cu locuinta.

O faptã similarã a comis Gheorghe P. pe 23 octombrie, când s-a urcat pe Hotelul Moldova, amenintând cã se aruncã în gol dacã nu i se rezolvã situatia cu locuinta. Primarul Dumitru Boros, fiind în campanie electoralã, a fost nevoit sã gãseascã o solutie ca sã-l ajute. Sosirea la fata locului a primarului si a directorului SC CUP, ing. Adrian Bobeicã, seful scandalagiului de pe hotel, l-a mai calmat putin si, dupã câteva minute bune de “negocieri” cu primarul si inginerul Bobeicã, Gheorghe s-a coborât de pe hotel. I s-a „rezolvat” problema, fiind fãcut un nou contract dechirie dar pe numele SC CUP Bârlad, iar cel cu aruncatul în gol urmeazã sã plãteascã datoriile, prin poprire din salar .

Film de comedie: Romeo nu-si achitã datoriile, dar vrea sã forteze mâna primarului!!

Iatã ce s-a petrecut ieri, de fapt! Gheorghe P. si Romeo Lupu din Bârlad, ambii locatari ai blocului de locuinte sociale de pe strada Alexandru Vlahutã, nu si-au mai achitat chiriile cãtre primãrie (în valoare de 28 lei lunar), acumulând, fiecare, datorii de peste 2800 lei. Conform functionarilor de la Primãria Bârlad, ambii, atât Gheorghe P. cât si Romeo Lupu, personajul de pe pervazul de la etajul IV de ieri, nu si-au reînnoit contractele pentru chirie din 2017! „Au fost chemati la primãrie, somati, trimisi apoi în instantã, pentru cã au acumulat datorii foarte mari, în conditiile în care chiria este de 27, 92 de lei lunar. Cei doi sunt si elemente recalcitrante si-i terorizeazã pe cei care locuiesc în acel bloc de locuinte sociale, având foarte multe plângeri la politie.”, au spus cei de la Primãrie care se ocupã cu chiriile pentru locuintele sociale.

Pe 23 octombrie, de dimineatã, executorul judecãtoresc a pus în executare hotãrârea de evacuare a celor doi. Dupã ce le-au fost acordate 30 de zile pentru a se muta si n-au fãcut-o. Pe Gheorghe P. l-a ajutat ing, Bobeicã, care a preluat contractul de chirie si îi opreste banii din salar, dar pe Romeo Lupu nu l-a gãsit executorul, el fiind plecat în strãinãtate. A venit acum de Crãciun, a gãsit închisã garsoniera si tot ce avea el în casã este acum depozitat la Centrul de Afaceri. Are chirie 27,92 lei/lunã, neplatitã din 2018, dar motivul evacuãrii a fost cã nu a venit la prelungirea contractului si nu a depus documentele necesare prelungirii din 2018. Romeo Lupu are nenumãrate scandaluri si amenzi pentru tulburarea linistii publice, precum si reclamatii ale vecinilor din bloc. Locuia singur, are copii, dar îi ingrijeste o rudã apropiatã, dupã cum am aflat de la autoritãti. Atât Panainte G. cât si Romeo Lupu, care fac parte dintr-un grup de etnie rromã foarte reclacitrant din oras, îi tot amenintã pe cei din Primãrie, cã-i omoarã! Mai mult, acum câtva timp, în urmã cu un an, Romeo Lupu a sãrit la bãtaie la unul dintre salariatii Primãriei, sãrind peste biroului si rãsturnând calculatoarele!

I-a reusit manevra! Plin de datorii si cu tupeu, a obtinut o audientã la primarul Boros!

Romeo Lupu a reusit în ceea ce si-a propus! Amenintãrile sale cã se omoarã au dat „roadele” scontate! A primit promisiunea cã astãzi, 2 decembrie, la orele 10.00 va fi primit la Primãria Bârlad, pentru a discuta cu edilul sef, Dumitru Boros, sã vadã ce solutie poate gãsi pentru el.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ