Cîţu anunţă o premieră absolută la ANAF: „Acum trebuie doar să vedeţi ce faceţi cu toate orele libere pe care le aveţi în plus“

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu anunţă „în premieră absolută” identificarea vizuală online pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual (SPV). El afirmă astfel că „acum trebuie doar să vedeţi ce faceţi cu toate orele libere pe care le aveţi în plus”.

„Gata cu drumurile la ANAF. Doar clickuri. Am promis reforma digitală a Administraţiei Fiscale şi mă ţin de cuvânt. Prin identificarea vizuală online fiecare român va putea să-şi facă un cont în spaţiul privat virtual din faţa calculatorului. Gata. Nu mai este nevoie să mergeţi la ANAF sau administraţiile locale să staţi la coadă ca să plătiţi impozite şi taxe. Acum trebuie doar să vedeţi ce faceţi cu toate orele libere pe care le aveţi în plus”, a scris Florin Cîţu pe Facebook. El afirmă că Guvernul va informatiza toate procesele. „Veţi vedea o cu totul altă faţă a administraţiei publice, demnă de secolul 21 şi de o ţară europeană!”, a completat ministrul. Cum funcţionează identificarea vizuală online pentru înregistrarea în SPV Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au dezvoltat şi implementat o nouă facilitate a serviciului Spatiul Privat Virtual pentru persoanele fizice: identificarea vizuală online, care este operaţională începând cu data de 11 august. Identificarea persoanelor fizice care doresc să se înregistreze în SPV poate fi efectuată de la distanţă şi prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online). Pentru identificarea vizuală online este necesar ca persoanele fizice să se programeze onlineprin intermediul aplicaţiei dedicate disponibilă pe site-ul www.anaf.ro. Programarea online trebuie efectuată în termen de zece zile de la momentul înregistrării în SPV. În situaţia în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

Citeste mai mult: adev.ro/qeykpv
NICIUN COMENTARIU