1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Colegiul tehnic din Zorleni prezent în Portugalia (foto)

- Advertisement -

Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” a fost reprezentat la reuniunea de proiect din Portugalia, în cadrul proiectului Grundtvig „Career Assistance&Spirit of Enterprise” desfãsurat în Portugalia. În perioada 4 – 8 martie 2014, Sârbu Diana si Anton Beatrice, amble profesoare la Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni, au participat la cea de a doua reuniune din cadrul proiectului Grundtvig „Career Assistance&Spirit of Enterprise” – CASE, care a avut loc la Asociatia Culturalã „Adamastor” din Viseu, Portugalia. Proiectul se implementeazã în perioada august 2013 – iulie 2015 si este finantat de Comisia Europeanã prin Programul de Învãtare pe Tot Parcursul Vietii/ Grundtvig, parteneriate pentru învãtare.

Obiectivul principal al proiectului este consilierea si orientarea în carierã a tinerilor adulti pentru a facilita tranzitia de la scoalã, loc de muncã inadecvat si somaj, la angajare în concordantã cu asteptãrile si aptitudinile lor. În cadrul reuniunii de proiect din Portugalia au avut loc: prezentare activitãtilor realizate de fiecare organizatie partenerã, prezentarea sistemului de învãtãmânt din Portugalia, dezbateri privind rezultatele chestionarului comun privind nevoile de formare ale grupului tintã, aplicat în fiecare organizatie, ateliere de lucru privind modalitãtile de abordare a temelor proiectului, probleme organizatorice pentru activitatea pe Platforma E-learning, colaborare pentru produsele finale, pregãtirea urmãtoarei reuniuni de proiect. Au fost organizate si vizite de studiu la: Liceul Vocational „Emidio Navarro”, Institutul Politehnic, Centrul de formare IEFP, Consiliul local din Viseu, unde a avut loc si o întâlnire cu primarul orasului Viseu, dl. Almeida Henriques. Pentru a cunoaste cultura si civilizatia comunitãtii locale si a Portugaliei, gazdele au organizat vizite în orasele Viseu si Porto. Viseu este un oras situat in nordul Portugaliei, aproape de granita cu Spania si de orasul Salamanca si este locul de nastere al unuia dintre cei mai mari pictori portughezi ai secolului al XVI-lea, Vasco Fernandez (1475-1540), cunoscut ca Grão Vasco, care a împrumutat numele muzeului ce, în prezent, gazduieste majoritatea operelor sale. La reuniunea de proiect au fost reprezentanti ai tuturor organizatiilor partenere, la care s-a adãugat echipa gazdã.

Urmãtoarea reuniune de proiect va avea loc la Zorleni, în luna mai

„În prezent, echipa de proiect desfãsoarã activitãti cu tinerii din grupul tintã pentru dezvoltarea abilitãților de marketing personal si angajare avizatã prin corelarea aspiratiilor, abilitãților cu cerințele slujbei. În acest sens, tinerii învatã sã-si realizeze un portofoliu digital si sã-si gestioneze eficient si favorabil imaginea pe platformele de socializare. În sprijinul lor, sunt oferite informatii de cãtre parteneri, pe platforma E-learning a proiectului”, a precizat coordonatorul proiectului, prof. Aurora Hulutã, de la Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.