Colonesti: Laura Lavric si Anton Achitei cânta la “Ziua Comunei”

Duminica, 29 iunie, locuitorii din Colonesti vor marca “Ziua Comunei”, odata cu sarbatoarea crestin ortodoxa a Sfintilor Petru si Pavel. Autoritatile vor organiza, cu acest prilej, mai multe activitati dedicate implinirii a 150 de ani de la infiintarea comunei Colonesti, in baza Legii de formare a comunelor urbane si rurale din martie 1864 din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, si a 150 de ani de la infiintarea primei scoli in Colonesti in baza Legii invatamântului din noiembrie 1864.

Va fi decernat titlul de “Cetatean de Onoare” al comunei Mariei Bâlcu, care este primul locuitor al comunei care a implinit vârsta de 100 de ani, si profesoarei Raluca Moulinier, presedinta Asociatiei franco-române Amitie Roumaine Saint Leu la Foret, pentru investitiile din comuna.

“Festivitatea va fi urmata de prezentarea «Stemei comunei» si de inaugurarea noii firme a Scolii Colonesti, care poarta din acest an denumirea de Scoala cu clasele I – VIII «Smaranda Apostoleanu», in memoria celei care a sprijinit substantial invatamântul colonestean prin donatii, construire de scoli si dotari”
Valentin Mirzac, primarul comunei

Locuitorii si invitatii vor avea bucuria sa aplaude artisti si ansambluri de mare valoare: Laura Lavric, Anton Achitei, “Nemuritorii”, “Caraselul” din Gaiceana si ansamblul Scolii Colonesti. La eveniment vor participa oficialitati ale judetului, actuale si foste cadre didactice, actuali si fosti functionari ai Primariei, locuitori din Colonesti si comunele invecinate.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/colonesti-laura-lavric-si-anton-achitei-canta-la-ziua-comunei/#sthash.6P3bLqew.dpuf
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ