Comerciantii din bâlci iau cu asalt Primãria Vaslui!

PROTEST Zeci de comercianti din bâlci au protestat în fata sediul Primãriei Vaslui, nemultumiti de tarifele impuse în acest an în Obor de municipalitate. Acestia au luat pur si simplu cu asalt sediul institutiei dorind neapãrat sã vorbeascã cu primarul Vasile Pavãl. Oamenii au fost opriti de Laurentiu Turbatu, seful Politiei Comunitare, care le-a explicat nemultumitilor cã tarifele sunt stabilite prin hotãrârea Consiliul Local Vaslui si nu pot fi schimbate atât de usor!

Peste 50 de comercianti din bâlci au protestat gãlãgios, ieri, în fata Primãriei Vaslui, din cauza tarifelor prea mari, spun acestia, pe care municipalitatea le percepe pentru închirierea spatiilor. Unii dintre comercianti pãrãsiserã deja locatia bâlciului încã din urmã cu câteva zile, nervosi cã plãtesc prea multi bani. Restul rãmãseserã cu speranta cã vor mai putea negocia cu autoritãtile. Numai cã o negociere nu este posibilã în acest caz, când tarifele au fost stabilite prin hotãrârea Consiliului Local Vaslui. Nici la licitatiile pentru atribuirea loturilor, licitatii organizate recent pentru comerciantii de haine de piele si blãnuri nu s-a prea înghesuit nimeni. În general, în bâlciul din acest an, tarifele pentru comercianti sunt de 4 lei/mp/zi pentru cei cu tarabe, si de 6 lei/mp/zi pentru cei care au standuri destinate vânzãrii de bãuturi alcoolice, sau pentru jocuri si instalatii distractive.

“Ne-au bãgat 4 metri pãtrati în plus!”

Nu numai tarifele îi nemultumesc pe comercianti ci si suprafata pe care, spun ei, sunt obligati sã o închirieze. “Corturile noastre sunt patru metri pe patru. Mai mult nu ne trebuie! Ce sã facem noi cu 8 metri? Pentru ce sã plãtesc asa ceva dacã eu folosesc numai 4metri ?!”, spune comerciantul Gicu Cornegiu, venit din Hârlãu – Iasi. Altii spun cã functionarii Primãriei au dat preferentiat si diferentiat suprafete de teren. Primarul Vasile Pavãl nu a discutat cu nemultumitii deorece era plecat la Târgul Mesterilor Populari organizat în acest zile în Centrul Civic din Vaslui. Le-a rãspuns însã Laurentiu Turbatu, seful Politeii Comunitare. “Tarifele acestea nu sunt puse diferentiat, nici din burtã! Ele sunt trecute într-o hotãrâre datã de Consiliul Local Vaslui pe care municipalitatea o pune în practicã. Nu se dau abuziv terenuri, nici diferit”, a spus acesta. În final, comerciantii au plecat din fata Primãriei, nu înainte de a ameninta cã îsi vor strânge marfa si vor pleca dacã nu li se vor rezolva problemele. Deja locatia în care ar fi trebuit sã-si amplaseze standurile. Cu doar o zi înaintea deschiderii bâlciului anual, doar o singurã terasã era în curs de amenajare, iar “tiribombele” stau încã încãrcate în autotrenuri, în speranta cã se va mai putea negocia ceva cu reprezentantii Primãriei referitor la tarifele impuse. Faptul cã municipalitatea nu a vrut sã scadã tarifele pentru închirierea terenului a dus la plecarea marii pãrti a celor care veneau în fiecare an, cu tarabe, standuri, cârciumi sau “tiribombe” la iarmarocul organizat la început de septembrie în municipiul – resedintã de judet. Nici la licitatiile pentru atribuirea loturilor, licitatii organizate ieri pentru comerciantii de haine de piele si blãnuri nu s-a prea înghesuit nimeni, tarifele cerute de reprezentantii primãriei, desi nu par mari, de 4 lei/mp/zi pentru cei cu tarabe, si de 6 lei/mp/zi pentru cei care au standuri destinate vânzãrii de bãuturi alcoolice, cei care vând blãnuri sau care doresc sã instaleze diverse “tiribombe” (jocuri si instalatii distractive), fiind considerate mult prea mari. Comerciantii, nemultumiti si de putinele facilitãti oferite de Primãria Vaslui, se pare cã au fãcut front comun, astfel, cu doar câteva ore înainte de deschiderea oficialã a manifestãrii, doar o simgurã terasã era în curs de amenajare, si nici alti posibili intreprinzãtori nu prea se vedeau, iar, de-a lungul soselei care trece prin fata locatiei pe care ar trebui sã se organizeze bâlciul, cei veniti cu diferite echipamente încã asteptau undã verde de la Primãrie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ