23.4 C
Vaslui
30-sept.-2022

Comisarul Anton, trimis în judecatã!

- Advertisement -

INCULPAT Ziua de 1 aprilie i-a adus o surprizã neplãcutã comisarului Gabriel Anton. Prin rechizitoriul din 30 martie a.c., dat în dosarul penal nr. 35/P/2011, al DNA-Serviciul Teritorial Iasi, “s-a dispus punerea în miscare a actiunii penale si trimiterea în judecatã, în stare de libertate, a inculpatului Anton Ioan Gabriel, comisar de politie judiciarã, sef al Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Vaslui, pentru sãvârsirea urmãtoarelor infractiuni: o infractiune de trafic de influentã, prevãzutã de art. 257, alin. 1, Cod penal; o infractiune de detinere fãrã drept de articole pirotehnice, prevãzutã de art. 37, alin. 3, din Legea 126/1995, republicatã”. “Am dispus ca dl. comisar Anton sã fie eliberat din functia de sef de serviciu, fiind trecut la dispozitia comandantului”, a spus, asearã, comisarul-sef Mihai Carp, seful IPJ Vaslui.

Conform procurorilor DNA, comisarul Anton a pretins în lunile septembrie-octombrie 2010, de la un om de afaceri din Murgeni, Tasi Stoica, sã identifice persoanele care doreau sã obtinã un permis de vânãtor, pretinzând ulterior suma de câte 500 de euro, afirmând fatã de acesta cã are posibilitãti de a interveni pe lângã conducerea AJVPS Vaslui si de a-i determina pe acestia de a facilita promovarea examenului pentru obtinerea acestui permis. Anton a primit în aceeasi perioadã suma de 500 de euro de la Sandu Moise Eugen (fiul bulibasei din Murgeni, n.r.), candidat la examenul pentru obtinerea permisului de vânãtor, desfãsurat pe 15 ianuarie a.c.. Intermediar a fost acelasi Tasi Stoica, comisarul de politie promitând cã, în contul acestor bani, “va interveni pe lângã factorii decidenti relativ la examenul pentru obtinerea permisului de vânãtor permanent (membrii comisiei de examinare si persoanele cu functii de conducere din cadrul AJVPS Vaslui), obiecte pirotehnice, fãrã drept, bunuri ridicate la data de 15.01.2011”. La perchezitie, ofiterii DGA au gãsit în casa comisarului Anton un numãr de 22 de obiecte pirotehnice, care au fost ridicate si constituie probã în procesul care se anuntã. Procurorii anticoruptie au anuntat cã nu vor dispune mãsuri asiguratorii, fiind sesizatã Curtea de Apel Iasi, pentru a se deschide dosar de coruptie. “Am auzit de acest lucru, asteptãm comunicarea de la DNA. Am dispus eliberarea din functia de sef serviciu a dlui comisar Anton, care a fost pus la dispozitia comandantului, cum spune legea. Asteptãm sã vedem cum va decurge procesul”, a spus comisarul-sef Mihai Carp, seful IPJ Vaslui.

Un examen cu scandal

În ianuarie, ofiteri de la DGA si Directia Nationalã Anticoruptie au intervenit în cazul unui examen pentru obtinerea permiselor de vânãtor, la care participau peste 150 de persoane. Existau informatii, neconfirmate ulterior, cã în jur de 40 de persoane care au participat la examenul de la Vaslui ar fi cotizat la diversi sefi, cu sume cuprinse între 300 si 1.000 de euro, pentru a pune mâna pe un permis de vânãtor. Comisarul Anton era de mai mult timp în atentia DNA, de aproape sase luni de zile, fiind monitorizat pentru posibile fapte de coruptie. În ziua examenului, comisarul s-a plimbat prin sala de examen, înainte de intrarea comisiei, fiind vãzut de zeci de persoane care-l cunosteau. În timpul probei scrise, seful Serviciului Arme si Munitii a stat în sediul Centrului de Afaceri, unde avea loc concursul, nestiind dacã “protejatii” sãi, zece la numãr, gãsiti pe o listã care se afla în locuinta politistului, vor trece sau nu examenul. Unele surse judiciare sustin cã, de la un candidat, comisarul Anton ar fi solicitat zece metri cubi de lemne, în timp ce altora li s-au cerut bani sau alte “favoruri”. Printre cei care au contribuit cu sume importante la Anton se numãrã fiul unui lider al rromilor din Murgeni, Eugen Moisã Sandu. Acesta a fost introdus în “afacere” printr-un intermediar, un vânãtor din acelasi oras, Tasi Stoica. Omul în cauzã i-a comunicat “tariful” care trebuia achitat la politist, în jur de 500 de euro, fiind cel care a încasat spaga si a dus-o mai departe. Dupã examen, Stoica, la volanul masinii sale, o Daewoo Nubira, cu numãr VS-…-TAS, a plecat spre Murgeni, în spatele sãu fiind Mercedesul lui Eugen Moisã Sandu, cu numãrul VS-…-BOS. La Munteni de Jos, cele douã masini au fost oprite în trafic si trase pe dreapta de cãtre ofiteri de la Directia Generalã Anticoruptie. Celor doi li s-au confiscat telefoanele mobile si tot ce aveau prin buzunare, fiind condusi la audieri, la sediul DGA Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.