Comparaţie şocantă, presa din Suedia face o paralelă între rasismul din România şi moartea lui George Floyd

Presa din Suedia a amintit din nou de episodul petrecut pe 15 noiembrie 2019, când naționala scandinavă a înfruntat România în preliminariile EURO 2020, iar oficialii și jucătorii suedezi i-au acuzat pe suporterii tricolorilor de scandări rasiste.

Jurnaliștii suedezi au făcut astfel o paralelă prezentând modul defectuos în care autoritățile din lume gestionează problema rasismului, în contextul tragediei din SUA, unde George Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare.

Ni s-a reamintit de curând că deținătorii puterii absolute în fotbal nu au tratat această problemă îndeajuns de serios. Poziția UEFA după meciul României cu Suedia, din noiembrie, și atacurile rasiste la adresa lui Alexander Isak, de la București, a fost marcată de aroganță. Nu s-a găsit nicio dovadă, cu excepția declarațiilor lui Isak și Robin Quaison, întrucât nu au existat microfoane sau fotografii care să probeze aceste lucruri. Înainte și după meci, Suedia și presa suedeză au fost acuzate de producerea unor teorii ale conspirației legate de rasismul din România. După verdictul dat de UEFA, ultimul cuvânt a devenit cumva al lor. …https://www.romaniatv.net/comparatie-socanta-presa-din-suedia-face-o-paralela-intre-rasismul-din-romania-si-moartea-lui-george-floyd_524876.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ