spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-oct.-2023

Competiție de șah la Huși

- Advertisement -


SUCCES Puștii pasionați de „sportul minții” de la Școala „Ion Creangă” din Huși au avut posibilitatea să se întreacă într-o competiție organizată de către Clubul local de la șah „Realitatea”, iar, în final, din toți participanții, 12 copii au urcat pe podium. Competiția face parte din „Campionatul Național de Șah pe Echipe”, proiect finanțat de CJ Vaslui.

Reprezentații Clubului de șah „Realitatea” de la Huși continuă campania de promovare a acestui sport în rândul a cât mai mulți copii, cărora le este de mare folos antrenarea în acest mod a inteligenței, a capacității de concentrare, precum și a spiritului de competiție. Vineri, 18 septembrie, la Școala „Ion Creangă” s-a desfășurat un concurs între micii șahiști, pe grupe de vârste (grupa pregătitoare – clasa a IV-a și, respectiv clasa a V-a – VIII-a), în urma căruia, cei mai buni copii au primit cupe, dimplome și premii în bani. Activitatea face parte dintr-un proiect amplu al Clubului „Realitatea”, finanțat de Consiliul Județean (CJ) Vaslui.

Șahiști cu perspective!

„Îi felicităm pe copiii câșitigători, dar și pe cadrele didactice care susțin asemenea acțiuni. La grupa „clasa pregătitoare” – clasa a IV-a (fete și băieți), copiii câștigători au fost Ursan Radu Matei (locul I), Munteanu Andrei (locul 2), Murgoci Radu (locul 3), Huțuțui Valentina (locul I), Brănici Sabina (locul 2), Cărare Maria (locul 3); pentru grupa V – VIII, câștigători au fost Arion Gabriela (locul I), Matei Sabina (locul 2), Buhăiescu Cristina (locul 3), Bunescu Cosmin (locul I), Grosu Vlad (locul 2), Matei Ovidiu (locul 3). Arbitrii au fost domnul Marius Cornel Ursan, un șahișt cu multe premii câștigate la nivel național și chiar internațional, domnul Ginu Ciobanu și domnul Elis Cărare, de asemenea șahiști care au obținut competență inclusiv în a preda șahul în școli. Asemenea acțiuni sunt binevenite și în folosul copiilor și sperăm ca ele să fie cât mai multe pe viitor”, au spus reprezentații Clubului de șah „Realitatea” Huși.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.