Complicii mafiotului “Rechinu”, condamnati la ani grei de inchisoare. Prima sentinta pentru sase romani din gruparea mexicana Riviera Maya

Tribunalul Bucuresti a pronuntat vineri, 19 martie, prima hotarare in dosarul complicilor lui “Rechinu”, romanul care a coordonat una dintre cele mai mari grupari infractionale din Mexic.

Sase fosti colaboratori ai acestuia, judecati pentru constituirea unui grup infractional organizat, tentativa de omor, santaj si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, au fost condamnati la un total de 39 de ani de inchisoare in regim de detentie.

Dosarul instrumentat de DIICOT – Structura Centrala a fost judecat, atat in camera preliminara cat si pe fond, in doar un an de zile. In legatura cu Tudor Florian, zis Rechinu, procurorii DIICOT au disjuns cauza si au continuat cercetarile, motivul principal fiind ca acesta nu a putut fi adus in Romania pentru a fi audiat.

Au fost solicitate informatii, respectiv daca acesta poate parasi teritoriul Mexicului pentru a se deplasa in Romania si daca face obiectul cercetarilor in vreo cauza penala aflata in instrumentarea autoritatilor judiciare din Mexic. Tudor Florian este, insa, in continuare, liber in Mexic unde si-a construit in ultimii opt ani un veritabil imperiu.

Pedepsele complicilor lui “Rechinu”

Pedepsele pronuntate de Tribunalul Bucuresti:

  • Poenaru Gabi Alin (42 ani) – 10 ani si 4 luni de inchisoare
  • Ghita Razvan Alin (41 ani) – 9 ani si 4 luni de inchisoare
  • Minca Mihai Adrian (27 ani) – 9 ani si 4 luni de inchisoare
  • Ilinca Nicolae Adrian (40 ani) – 6 ani si 9 luni de inchisoare
  • Velcu Sorin (36 ani) – 3 ani si 4 luni de inchisoare
  • Miclescu Florin (32 ani) – 3 ani si 8 luni de inchisoare.

Toti cei sase inculpati dreptul nu vor avea dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme si dreptul de a parasi teritoriul Romaniei, pe o perioada de 5 ani dupa executarea pedepsei inchisorii. Ilina Nicolae Adrian a fost obligat sa plateasca si daune de 4.000 de euro catre doua victime pe care le-a santajat.

Cum a fost constituita gruparea infractionala

Din probele administrate a rezultat ca, in cursul anului 2015, pe teritoriul Mexicului, Tudor Florian, zis “Rechinu”, impreuna cu Poenaru Gabi – Alin, zis “Patrian”, Ghita Razvan – Alin, Minca Mihai – Adrian zis “Piciu” si Popescu Ionut – Claudiu zis “Jhonny” au constituit un grup infractional organizat, coordonat Tudor Florian, la care, in perioada 2015 – 2019, au aderat Ilinca Nicolae – Adrian zis “Lalae a lui Caran”, Miclescu Florin zis “Brusli” si Velcu Sorin, cu scopul de a comite infractiuni de violenta, respectiv santaj si omor calificat.

Rechinu a ajuns initial in Mexic in 2012, ca sef al unei operatiuni de trafic de persoane intre Mexic si Statele Unite. In 2014, a pus pe picioare gruparea Riviera Maya. Oameni implicati in afacerea ilegala spun ca schema de furt de identitati bancare aducea gruparii anual 240 de milioane de dolari. Reteaua de furt a fost destructurata abia in 2019 si se estimeaza ca a furat in total 1,2 miliarde de dolari. Desi bancomatele au fost curatate, liderul gruparii este, in continuare, liber in Mexic.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ