Comuna Zorleni si-a „tras” teren de sport sintetic la scoalã si gaz metan pentru locuitori!

MAI TARE CA LA ORAS…. „Omul sfinteste locul” este zicala ce pare cã se aplicã foarte bine si la Zorleni, cea mai mare comunã din judetul Vaslui. De când este edilul comunei, adicã de vreo trei mandate, Paula Hultoanã a schimbat complet fata comunei. Ultima investitie, fãcutã cu bani din taxe si impozite, strânsi cu grijã, este un teren multifunctional de sport cu covor sintetic, pe care l-a oferit elevilor Scolii Gimnaziale „Ion Murgeanu” de 1 Iunie! Iar pentru locuitorii din Simila si Zorleni, se lucreazã acum la introducerea retelei de gaz metan, lucrãrile fiind în plinã desfãsurare!

În vreme ce sãrãcia sufocã zonele rurale din România, comuna Zorleni, din imediata apropiere a Bârladului, izbuteste sã le ofere locuitorilor sãi un nivel de trai peste cel al multor orase cu pretentii. Autoritãtile locale si-au dat seama cã trebuie sã investeascã în viitor, mai exact în copii. Asa cã toatã strãdania e îndreptatã spre a le oferi lor conditii cât mai bune. Scoalã nouã, la standarde europene, cu apã curentã, apã caldã si toalete în interior, cu sãli de clasã moderne. Toate sunt lucruri normale pentru elevii din cele patru sate componente ale comunei. La Dealul Mare este aproape gata scoala nou-noutã, la Popeni este scoalã nouã, în satul resedintã Zorleni la fel, s-a ridicat Scoala Gimnazialã „Ion Murgeanu”, inauguratã în 2016. Pe 1 Iunie, pentru cã nu aveau unde sã facã sport, deoarece nu exista o salã sau un teren de sport, Paula Hultoanã, primarul comunei Zorleni, si CL Zorleni au fãcut un dar elevilor: au inaugurat un Teren de sport multifunctional cu covor sintetic! Investitia a costat 190 000 de lei, banii fiind adunati „leu cu leu”, cum a spus primarul Paula Hultoanã, din taxele si impozitele locuitorilor. Terenul cu covor sintetic a încântat elevii, deoarece pot juca handbal, baschet, fotbal, volei, tenis si pot face orele de sport în conditii extrem de civilizate, mai bune ca la alte scoli din orasele judetului nostru. „Firma cu care am lucrat, extrem de serioasã, este Atlas Sport din Târgu Mures. Lucrarea a fost scoasã la licitatie pe SICAP, a durat executia circa trei luni. M-am bucurat enorm când am vãzut cât de încântati sunt copiii de terenul de sport si de mingile oferite pentru a se juca. Sunt adepta miscãrii în aer liber a elevilor, pentru cã asa vor creste sãnãtos”, a spus Paula Hultoanã. De asemenea, a mai mentionat cã se lucreazã la vechea scoalã gimnazialã din Zorleni, din imediata vecinãtate a scolii cele noi (Corpul B), unde din douã clase se va realiza prin reproiectare – o salã de sport, pentru ca elevii sã poatã face orele de educatie fizicã si în sezonul rece.

https://www.atlassport.ro/

La Zorleni se introduce retea subteranã de gaz metan

GAZE…Locuitorii comunei Zorleni mai au încã o bucurie: se extinde reteaua de gaz metan, subteran. Desi este o investitie extraordinar de importantã si pentru care s-a luptat mult sã poatã fi demarate lucrãrile, primarul comunei, Paula Hultoanã le cere scuze locuitorilor! Si asta pentru cã aceste lucrãri de extindere a retelei de gaz metan le creazã disconfort!! „Vreau sã cer scuze locuitorilor satului Simila pentru disconfortul creat de lucrãrile de extindere a conductei de gaz metan, care este amplasatã pe trotuarele din dreptul locuintelor. Anticipând încã din anii trecuti traseul acestei conducte, pentru fluidizarea si siguranta traficului pietonal, s-a procedat la pavarea trotuarelor si nu la betonarea sau asfaltarea acestora, pentru ca în timpul acestor lucrãri, pavelele sã poatã fi scoase si ulterior amplasãrii conductei, sã fie posibilã refacerea trotuarelor cu pavele. Spatiul dintre trotuar si Drumul National este insuficient si poate permite doar postarea conductei pentu canalizare. Dar tor rãul spre bine ! Conducta cu diametrul de 250 mm care se monteazã în prezent, va subtraversa râul Bârlad, va alimenta cu gaz S.C. VANBET S.R.L. si, în continuare, localitatea Zorleni, cu posibilitate de extindere cãtre localitatea Popeni. Tot din aceastã conductã, vor fi realizate ramificatii pânã la sfârsitul anului acesta, pentru alimentarea în întregime cu gaz metan a localitãtii Simila.”, a scris Paula Hultoanã, pe reteaua sa de socializare!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ