spot_imgspot_img
13.9 C
Vaslui
20-apr.-2024

Comunismul adus de nemti

- Advertisement -

Bataia de joc de la ghiseele E.ON se agraveaza in loc sa se diminueze. Modul in care este organizat serviciul de relatii cu clientii al furnizorului de electricitate si gaz aduce mai degraba a vremurile dinainte de ’89 decit a organizare nemteasca. Sute de ieseni se calca in picioare zilnic pentru a-si rezolva problemele legate de furnizarea acestor utilitati la singurul punct de relatii cu publicul pe care compania il mai are in municipiu. Pe Agatha Barsescu vin ieseni din tot judetul. In cazul fericit, o problema banala se rezolva in doua ore. De multe ori, obtinerea unei stampile dureaza o zi intreaga.

Cozile din timpul comunismului au fost reinventate de catre E.ON. In absenta unei pile la furnizorul de gaze sau de energie, omul de rind care ajunge cu o problema la Centrul de Relatii Clienti de linga Liceul „Vasile Alecsandri” trebuie sa se inarmeze cu rezerve serioase de rabdare. Ziua este ca si pierduta.

„Trebuie sa vin tocmai pina aici din Cotnari”

„Bataie de joc” este expresia care surprinde cel mai bine modul cum compania E.ON isi trateaza clientii. Centrul de Relatii Clienti din Agatha Barsescu s-a transformat intr-un loc de cosmar pentru iesenii care au probleme cu facturile sau contractele la gaze naturale si energie electrica. Cozile la lapte dinainte de ’89 s-au mutat in 2011 la E.ON.

Dimineata, zeci de persoane stau si asteapta pentru a prinde un bon cit „mai in fata” si pentru a-si putea rezolva in timp util problemele. Dupa cum afirma oamenii prezenti ieri la Centrul E.ON, „timp util” inseamna cel putin, si doar in cazurile fericite, doua ore.

„Am numarul de ordine 204. Stau de aproape o ora si nu se misca nimic. Sint inca pe la numarul de ordine 140 si ceva. Eu stau in Cotnari si nu-mi vin facturile. Trebuie sa vin tocmai pina aici pentru o amarita de factura si sa stau cu orele. Era mai bine cu puncte de lucru in fiecare cartier. Asa au adunat aici tot municipiul si judetul. E nebunie curata”, a declarat Dorel Teodorescu, de 50 de ani.

Ioana Paiu, de 46 de ani, a venit la E.ON pentru o problema cu facturile mamei ei. „Am ajuns aici pe la 9 jumatate. Este 12.30 si tot n-am rezolvat nimic. Acum trebuie sa plec la serviciu. Am zis ca lipesc o ora-doua, dar se fac cinci de acum. E cea mai mare nesimtire”, a declarat Paiu.

Un alt iesean a vrut sa faca o plingere pentru ceea ce se petrece pe Agatha Barsescu, insa si-a dat seama ca nici acest lucru nu-l poate face. „Am intrebat un agent de paza si a ridicat din umeri. Mi-a zis sa trimit o scrisoare. Nu se mai poate asa. Chiar nu se mai poate. Au si un program pina la ora 17. Macar de ar fi pina mai spre seara. Esti tratat mai rau ca pe timpul lui Ceausescu”, a declarat omul, neumltumit.

Ieri, in jurul prinzului, peste 50 de persoane isi asteptau rindul sa-si rezolve problemele. O parte, mai pragmatici, sau poate stiind deja cum decurg lucrurile, si-au adus rebusuri si reviste de citit. Si de parca nu ar fi de ajuns, ieri, sistemul informatic a picat. Agentul de paza din incinta continua sa elibereze ieri bonuri de ordine, insa din cauza sistemului informatic nu se puteau elibera facturi. La 13.30, problemele informatice puneau inca dificultati pentru cei care aveau nelamuriri la gaze.

Centrul de Relatii Clienti din Agatha Barsescu are program de luni pina vineri intre 8.30 si 17.30, iar la casierie programul este 9-17. Angajatii spun ca cel mai „liber” este fie dimineata, la prima ora, fie dupa-amiaza, la 16.30. Dupa-amiaza exista insa riscul ca, din cauza programului care se apropie de sfirsit, rezolvarea problemelor sa fie aminata pentru urmatoarea zi, cind este nevoie de un nou bon de ordine.

Centrul de linga liceul „Vasile Alecsandri” are 15 ghisee, dintre care 12 sint pentru populatie. Din acestea, 4 sint pentru contracte, iar 8 pentru restul problemelor, atit la electricitate, cit si la gaze naturale. Edilii locali
sustin ca au primit si ei nenumarate sesizari de la cetateni nemultumiti de ceea ce se intimpla la Centrul de Relatiii Clienti si vor cauta sa ia masuri.

„Este inadmisibil ce se intimpla la E.ON. Foarte multi cetateni se pling ca stau la cozi interminabile pentru anumite clarificari privind serviciile oferite si de cele mai multe ori nu sint rezolvate. In prima sedinta de Consiliu Local voi cere sa se intervina la E.ON cu o adresa scrisa pentru a se deschide noi puncte de lucru. Eu nu cred ca E.ON este in criza. Si asa detine monopol pe piata de electricitate si gaze”, a declarat Sorin Iacoban, consilier local PSD.

E.ON: un comunicat sec

Reprezentantii E.ON au specificat ca problemele de ieri din sistemul informatic „nu puteau fi anticipate”. „Compania noastra pune la dispozitia clientilor mai multe canale de comunicare, clientii avind posibilitatea sa aleaga varianta pe care o considera cea mai convenabila. Consumatorii de gaze naturale si/sau energie electrica ne pot contacta prin telefon, e-mail, fax, Posta si, de asemenea, pot utiliza serviciile online disponibile prin intermediul paginilor web www.eon-energie.ro si www.myline-eon.ro”, se arata intr-un comunicat remis de E.ON.

Reprezentantii companiei au specificat ca alternative la deplasarea la Centrul de Clienti numerele de telefon ce pot fi accesate intre orele 8-20 de luni pina vineri, 0801.000.939 pentru apeluri din Romtelecom sau 0235.305.555 pentru restul retelelor la energie electrica si 0801.000.366 (apeluri din reteaua Romtelecom) sau 0265.200.366 pentru gaze naturale.

Informatii si sesizari mai pot fi facute pe adresa de e-mail serviciiclienti@eon-romania.ro, prin fax la numarul 0265.200.367 sau prin posta, la OP1, CP10 Tirgu Mures. „Pentru vizualizarea informatiilor legate de sumele de plata sau termenele de scadenta ale facturilor emise, pentru consumatori casnici, poate fi accesat portalul E.ON Myline, prin crearea unui cont client pe pagina http://www.myline-eon.ro”, au specificat oficialii E.ON.

––-

Patania de necrezut a unui iesean venit cu cardul la E.ON

Un alt iesean si-a povestit experienta de la Centrul de Relatii cu Clientii. In urma cu aproximativ doua saptamini, C.H. s-a prezentat la E.ON pentru incheierea actelor privind un racord la reteaua de electricitate. „M-am dus sa depun documentatia. Formalitatile au durat citeva minute. Mi s-a spus ca am de achitat o taxa de 22 de lei, dupa care sa ma intorc la biroul specializat ca sa primesc actele finale”, a declarat ieseanul.

Pentru a achita insa cei 22 de lei, barbatul a avut nevoie de mai bine de o ora. „M-am dus la ghiseu, unde era o coada destul de mare. Cind mi-a venit rindul sa platesc, mi s-a zis ca nu pot plati cu cardul, ceea ce m-a uimit. Persoana de acolo mi-a aratat un afis in care se specifica ca nu se fac plati cu cardul, dar anuntul era foarte mic sI era pus la ghiseul pentru gaze naturale. Asemenea momente sint enervante, mai ales ca te astepti sa gasesti acolo facilitatI de plata moderne, ca la nemti”, a completat barbatul.

Pentru a-si rezolva totusi problema, omul s-a dus la un bancomat sa scoata bani. Cind s-a intors, nu a putut intra in fata, pentru ca nimeni nu il mai recunostea ca a stat la rind, si a fost nevoit sa stea din nou la coada. „In timp ce eram la rind, a venit o alta angajata care m-a intrebat daca nu vreau sa platesc cu cardul. Iarasi am ramas stupefiat. M-am dus sa platesc cu cardul, dar acolo mi s-a zis ca nu se poate decit daca am card la BRD”, si-a povestit ieseanul patania.

Acesta a specificat ca a avut noroc ca isi pastrase locul la coada de la ghiseul unde se platea cu bani lichizi si, pina la urma, si-a putut rezolva problema.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.