Concediu acomodare 2021: Din martie, salariații care adoptă copii vor putea primi o indemnizație mai mare

Indemnizația aferentă concediului de acomodare, care se acordă salariaților care vor să adopte copii, nu va mai avea cuantum fix, pentru că începând din martie 2021 va fi calculată altfel, prevede o lege nouă. Concret, actualul cuantum fix va deveni un cuantum minim, iar indemnizația va putea fi mult mai mare decât acum.

„Cuantumul indemnizației lunare (…) este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei emiterii hotărârii judecătorești de încredințare în vederea adopției. Cuantumul indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 3,4 la valoarea indicatorului social de referință (ISR, care în prezent este de 500 de lei – n. red.), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei”, dispune noua lege.

Astfel, dacă în prezent indemnizația este de 1.700 de lei, din martie 2021 aceasta va fi stabilită între 1.700 și 8.500 de lei.

Tot din martie, concediul și indemnizația de acomodare vor putea fi cerute, pentru un an, și de persoanele care obțin venituri din drepturi de autor. Actualmente, aceste persoane nu pot cere dreptul.

Pe deasupra, vor exista situații în care persoanele care beneficiază de indemnizația de acomodare vor putea primi mai departe banii, deși obțin anumite sume suplimentare în timpul concediului. … https://www.avocatnet.ro/articol_56556/Concediu-acomodare-2021-Din-martie-salaria%C8%9Bii-care-adopt%C4%83-copii-vor-putea-primi-o-indemniza%C8%9Bie-mai-mare.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ