Concediu pentru femeile aflate la menstruaţie. Medic ginecolog: „Nu pot să desfăşoare activitatea normală”

Concediu pentru femeile aflate la menstruaţie. În fiecare lună, sexul frumos poate primi o zi liberă, pe perioada menstruaţiei. Motivul este unul destul de întemeiat, femeile lipsesc de la muncă – între 30 și 50% din cazuri, din cauza durerilor.

Concediu pentru femeile aflate la menstruaţie. Proiectul e tot mai aproape să devină realitate în UE. De la 1 ianuarie, o companie din Franța le lasă acasă pe angajate într-una din zilele din lună în care au dureri.

Am păţit ca de foarte multe ori, femeile să ne solicite concediu medical adica refuză să desfăşoare o activitate în acele condiţii de durere, pentru că îşi dau seama că nu pot să desfăşoare activitatea normală, aşa cum ar trebui să o facă şi o fac în celelalte zile. Trebuie să le luăm foarte serios în considerare şi să credem pe deplin ceea ce spun femeile, pentru că într-adevăr, activitatea pe care o desfăşoară, este vizibil influenţată.Ciclul menstrual se instalează la o vârstă din ce în ce mai tânără. Avem fetiţe, adolescente, domnişoare, la 10-11-12 ani. Foarte multe dintre ele prezintă o durere extraordinar de mare, exacerbată, de-a dreptul recurg la antiinflamatorii şi antalgice pentru a-şi desfăşura activitatea”, a explicat Carina Marius, medic primar obstetrică ginecologie. …https://www.romaniatv.net/concediu-pentru-femeile-aflate-la-menstruatie-medic-ginecolog-nu-pot-sa-desfasoare-activitatea-normala_5445308.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ