Concert extraordinar al Corului Madrigal, astăzi, în grădina Palas

Aproximativ 50 de coruri din întreaga lume se vor întrece luna aceasta în capitala Moldovei. În intervalul 1-7 iulie, la Iaşi vin din Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Guineea Ecuadorială şi Grecia coruri de liceu, cu profil muzical, seminarii teologice, coruri ale Universităţilor de Muzică şi a Facultăţilor de Teologie, coruri de tineri amatori şi formaţii de muzică psaltică.

Va fi şi o secţiune specială care se va desfăşura, însă fără concurs, pentru corurile de copii, ca parte a Programului „Cantus Mundi”, coordonat de Corul Naţional de Cameră „Madrigal”. Festivalul-Concurs Coral Interanţional pentru Tineret „Gavril Muzicescu” este organizat de Asociaţia „Iubire şi Încredere”.

Concursul va avea loc pe patru secţiuni, iar corurile vor interpreta atât piese impuse, cât şi la alegere din muzica religioasă, cultă, prelucrări folclorice din repertoriul naţional ori internaţional. Juriul va fi format din specialişti români şi străini, iar cele mai bune trei coruri de la fiecare secţiune în parte vor primi premii. Trofeul „Gavril Muzicescu” va fi acordat pentru cea mai bună formaţie corală din cadrul Festivalului.

„Festivalul nu va include doar competiţia propriu-zisă, ci va anima întreg oraşul şi-l va pune pe note muzicale. Între 1 şi 7 iulie se vor organiza workshop-uri, iar corurile din concurs vor concerta în spaţiile publice, în instituţii şi casele de bătrâni”, a declarat dirijorul Daniela Doroşincă, directorul Festivalului.

Tot în această perioadă se vor organiza mini-concerte atât ziua, cât şi noaptea în minim 10 biserici din Iaşi. De asemenea sunt programate pentru astăzi şi sâmbătă două concerte de amploare în grădina Palas Mall. Astăzi va concerta şi Corul Naţional de Cameră „Madrigal”, care este de altfel şi atracţia acestui eveniment. Coordonaţi de dirijorul Anna Ungureanu, talentaţii artişti vor încânta publicul cu voci extraordinare şi ritmuri impresionante. Corul Naţional de Cameră Madrigal este un veritabil brand cultural românesc, cu o experienţă de peste 50 de ani. În cadrul evenimentului vor performa şi membrii proiectului Cantus Mundi, care integrează copii din diferite medii sociale, folosind muzica drept instrument educativ.

Palas va mai găzdui şi Concertul extraordinar al corurilor câştigătoare, sâmbătă, 5 iulie, de la ora 19, invitaţi speciali fiind Corul Dobrii Cintulov (Bulgaria) şi Corala Cantabile (Republica Moldova).

Gala festivalului va avea loc pe 6 iulie în Sala Mare a Operei Naţionale din Iaşi, unde vor participa pe lângă premianţi şi invitaţi de seamă precum corul Preludiu, Corul Cantores şi Formaţia de muzică psaltică „Byzantion”. (Paula SCÎNTEIANU, Diego CIOBOTARU)

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/concert-extraordinar-al-corului-madrigal-astazi-in-gradina-palas–60768.html
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ