spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
28-mart.-2024

Concurs: creează identitatea vizuală a Festivalului „Constantin Tănase” și vei fi premiat!

- Advertisement -

CONCURS… Aviz vasluienilor pasionați de grafică și desen. Autoritățile locale organizează un concurs pentru crearea identității vizuale a Festivalului Umorului „Constantin Tănase”, eveniment care va avea loc în perioada 11-18 septembrie. Lucrările trebuie să fie unice și să acopere aria tematică propusă, cu trimitere directă la festival și la personalitatea actorului Constantin Tănase. Proiectul câștigător va fi adoptat ca linie grafică oficială a festivalului și răsplătit cu o sumă de bani. “Premiul acordat pentru serviciul de creație în vederea realizării afișului “Festivalul Umorului Constantin Tănase” este în valoare de 2000 lei”, au transmis organizatorii.

Concursul de afișe se adresează tuturor artiștilor, indiferent de vârstă. “A devenit o tradiție ca identitatea vizuală a celui mai prețuit eveniment cultural al Vasluiului, Festivalul de umor “Constantin Tănase”, să fie rodul creativității artiștilor plastici, profesioniști sau pasionați de domeniu, în cadrul unui concurs inițiat de instituția noastră, Centrul Creației Populare Vaslui. Pentru orice întrebare despre concurs, vă stau la dispoziție. Termen limită de transmitere a lucrărilor – 26 mai 2022, ora 23.59

Îndrăznește!”, a scris pe Facebook directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui. Potrivit regulamentului, participanții trebuie să țină cont de cele cinci elemente fundamentale ale unui print publicitar: denumirea festivalului, logo-ul festivalului, imaginea/ilustrație asupra căreia să aibă drepturi de autor, textul informativ (perioada de desfășurare – 11-18 septembrie 2022) și denumirea instituțiilor organizatoare – Consiliul Județean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea culturii Tradiționale Vaslui, Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui. Evaluarea va fi făcută de către un juriu desemnat de organizatori (din componența acestuia va face parte, în mod obligatoriu, un reprezentant al instituției organizatoare, care posedă cunoștințe de graphic design). Criteriile de juricare: imaginație și creativitate, idei originale, putere de impact; compoziție, structuri formale și cromatice rezolvate în funcție de tema abordată; calități tehnice și abilități în exploatarea programelor de editare digitală; calități estetice”, se arată în regulamentul concursului de identitate vizuală a Festivalului Umorului “Constantin Tănase”.

Constantin Tănase, actorul care și-a jucat viața pe scenă

Organizat o dată la doi ani, încă din anul 1970, la inițiativa teatrologului și dramaturgului Valentin Silvestru, Festivalul Umorului „Constantin Tănase” atrage comedianti din toată țara, dar și oameni de cultură, caricaturiști sau simpli amatori din rândul elevilor sau al studenților. Constantin Tănase a fost unul dintre cei mai valoroși și talentași artiști ai României: actor de scenă și de vodevil, precum și cupletist. S-a născut pe 5 iulie 1880 în Vaslui, într-o familie modestă. În 1896 a terminat gimnaziul si, în ciuda dorintei sale de a deveni actor, s-a înscris la Liceul Militar din Iasi. Însă a fost respins la proba medicală, drept urmare a plecat în Brăila, acolo unde a frecventat o perioadă Liceul „Nicolae Bălcescu”. În 1899 s-a înrolat voluntar în Regimentul 1 Geniu București, iar după efectuarea stagiului militar s-a înscris la cursurile de Artă Dramatică, pe care a reușit să le termine în 1905. A început să lucreze în teatru, iar în 1917 s-a căsătorit cu Virginia Niculescu. În 1919 a pus bazele trupei de teatru „Cărăbus”, trupă cu care va participa la numeroase turnee din țară și din străinătate. A intrat în atentia cenzurii prin prisma satirei la adresa birocratiei aparatului de stat, precum și la adresa soldaților ruși. A murit în 1945 la București. În ciuda zvonurilor potrivit cărora ar fi fost ucis de către Armata Rosie, în trecut fiind arestat și amenințat cu moartea pentru piesa „Davai ceas” (n.r. satiră la adresa obiceiului de a „rechiziționa” toate bunurile personale purtate la vedere, mai ales ceasurile), nepotul actorului a oferit opiniei publice o variantă mai plauzibilă: blocaj renal în urma unui tratament cu 20 aspirine pe zi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.