Concursul pentru cele 14 posturi de judecător la Înalta Curte intră în linie dreaptă / Cine sunt candidații înscriși în selecția organizată de Secția pentru judecători a CSM, dominată de gruparea Savonea / Care e miza

Concursul pentru cele 14 posturi de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – organizat de Secția pentru judecători a CSM dominată de gruparea fostei președinte a Consiliului, Lia Savonea – a intrat în linie dreaptă. CSM a publicat listele cu repartizarea candidaților pentru susținerea interviului.

Vezi aici repartizarea candidaților pentru susținerea interviului pentru cele 7 posturi la Secția Penală.

Vezi aici repartizarea candidaților pentru susținerea interviului pentru cele 5 posturi la Secția Contencios Administrativ și Fiscal.

Printre magistrații înscriși sunt nume controversate, precum Mihai Udroiu, Adina Cioflan, Laura Soane, Marius Cristian Epure, Vasile Bîcu, Alina Ghica sau Adina Ponea.

Mihai Udroiu este judecător la Curtea de Apel Oradea. A fost consilier al șefei DIICOT, Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de detenție pentru favorizarea infractorului și fugită în Italia.

Udroiu însuşi a fost vizat de o acuzație de trafic de influenţă, potrivit unui document intern al DNA publicat de jurnalistul Robert Turceasu pe blogul lui, în decembrie 2014.

Potrivit acestui document, Udroiu ar fi acceptat promisiunea primirii unei excursii în Dubai de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu, cunoscut drept cel mai mare „băiat deştept” din Energie. Buzăianu voia de la DIICOT dorea un document legat de dosarul Hidroelectrica pentru a-l folosi în procesul în care contestase decizia companiei de stat de a denunţa contractele cu aşa-zişii băieţi deştepţi din Energie.

Judecătorul Mihai Udroiu este cel care a înclinat balanța în complet de divergență și a anulat condamnarea de 8 ani de închisoare pentru o presupusă mită de 4 milioane de euro în cazul fostului președinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss. Condamnarea a fost anulată din motive procedurale. Potrivit unor surse judiciare, acum, dosarul lui Kiss, aflat la CA Oradea, este în pragul prescrierii din cauza tergiversării. …https://www.g4media.ro/concursul-pentru-cele-14-posturi-de-judecator-la-inalta-curte-intra-in-linie-dreapta-cine-sunt-candidatii-inscrisi-in-selectia-organizata-de-sectia-pentru-judecatori-a-csm-dominata-de-gruparea-savo.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ