Concursul pentru directorii de școli, amânat pentru 14 septembrie

AMÂNARE… Concursul pentru ocuparea posturilor de director se va derula pe parcursul primului semestru din anul școlar 2021-2022

SCHIMBARE… Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că pe 14 septembrie va debuta concursul pentru ocuparea posturilor de director în toate școlile din România, nu în 27 iulie, cum a fost anunțat anterior. Proba scrisă va avea loc pe 15 octombrie, urmând ca deciziile de numire să apară înainte de Crăciun. ”Referitor la metodologia de concurs, aceasta a fost avizată, urmând să se regleze o serie de aspecte la nivel de detalii. Lucrurile sunt clare la acest moment: Concursul va debuta la 14 septembrie, în condițiile în care anul școlar 2021-2022 va începe pe 13 septembrie.  În 14 septembrie demarează concursul pentru ocuparea posturilor de directori în toate școlile din România”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației pare să se fi pus de acord cu ceilalți membri ai ministerului în privința datei la care va debuta concursul pentru ocuparea posturilor de director. „Concursul va debuta pe data de 14 septembrie în condițiile în care anul școlar 2021/2022 începe în 13 septembrie. În 14 septembrie demarează concursul pentru ocuparea posturilor de director în toate școlile din România. În data de 15 octombrie va fi organizată proba scrisă. Pe parcursul lunilor noiembrie, decembrie, vom avea probele de interviu la nivelul fiecărei școli. În data de 22 decembrie, mai exact în perioada 20-22 decembrie vor fi emise deciziile de numire, numire începând cu data de luni, 10 ianuarie, dată la care începe semestrul doi al anului școlar 2021/2022. Practic, întreg concursul pentru ocuparea posturilor de director se va derula pe parcursul primului semestru din anul școlar 2021-2022”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă. Conform Hotnews.ro, aproape 10.000 de mandate de directori și directori adjuncți vor expira în luna august. Cei ce doresc să devină directori de școli vor depune un dosar în format online și vor avea două probe: una scrisă și cea de interviu. Câteva dintre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un aspirant al funcției, conform metodologiei, sunt următoarele: cadrul didactic trebuie să fie absolvent al învățământului superior cu diplomă de licență sau atestat de echivalare, titular în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată, o vechime în învățământul preuniversitar de minim 5 ani, calificativul „Foarte bine“ acordat în ultimii 2 ani școlari lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic/Palatul Național al Copiilor/Ministerul Educației ori în funcții de îndrumare și control din inspectorate școlare/funcții de specialitate specifice Ministerului Educației; să nu aibă sancțiuni disciplinare în ultimul an școlar anterior anului desfășurării concursului, indiferent de perioada în care și-a desfășurat activitatea și de funcțiile ocupate, funcții didactice, de conducere din unități de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic/Palatul Național al Copiilor/Ministerul Educației ori de îndrumare și control din inspectorate școlare/ funcții de specialitate specifice în Ministerul Educației sau a intervenit radierea de drept a sancțiunii.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ