-1.2 C
Vaslui
04-feb.-2023

Conducerea Episcopiei Hușilor, la o sărbătoare pe rit vechi, într-una din parohiile orașului basarabean, Dondușeni!

- Advertisement -

SĂRBĂTOARE… Sâmbătă, 4 decembrie 2021, ziua în care creștinii ortodocși, care țin sărbătorile pe rit vechi au prăznuit Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Preasfințitul Ignatie Episcopul Hușilor a mers în vizită frățească în Basarabia, în orașul Dondușeni.

“Preasfințitul Ignatie și Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălți, au oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Dondușeni, unde preot paroh este părintele Roman Botezat, consilier eparhial. Cuvântul de învățătură, la praznicul zilei, a fost rostit de către Preasfințitul Părinte Ignatie, care s-a referit la cinstirea Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă și rolul Maicii Domnului în mântuirea neamului omenesc și în viața fiecărui creștin. Din partea Episcopiei Hușilor și a protopopiatului Bârlad, Preasfințitul Antonie a primit în dar un veșmânt arhieresc, iar din partea Parohiei Pogonești, Protopopiatul Bârlad, unde preot paroh este părintele Vasile Mihăiță Maximoiu, o icoană cu chipul Sfântului Antonie cel Mare. PS Antonie a mulțumit Preasfințitului Părinte Ignatie pentru vizita frățească, daruri și cuvântul de învățătură inspirat și ziditor de suflet, iar preoților și creștinilor pentru darurile oferite, menționând, în mod special, dragostea Preasfințitului Părinte Ignatie pentru Basarabia și sprijinul mărinimos acordat de Vlădica de la Huși diferitor comunități din stânga Prutului. Preasfințitul Părinte Antonie, în semn de înaltă prețuire, a dăruit Preasfințitului Ignatie o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae”, au transmis, într-un mesaj public, reprezentanții Episcopiei Bălți.

Înfrațire între parohia “Acoperemântul Maicii Domnului” din orașul basarabean Dodușeni și parohia Pogonești – Bârlad!

“După Sfânta Liturghie, între Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Donduşeni (preot paroh – Roman Botezat, consilier eparhial) din Episcopia de Bălți și Parohia Pogonești, Protopopiatul Bârlad (preot paroh Vasile Mihăiță Maximoiu) din cadrul Episcopiei Hușilor, cu binecuvântarea ierarhilor eparhioți, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, și PS Antonie, Episcopul de Bălți, a fost semnat un acord de înfrățire. La Sfânta Liturghie au coliturghisit împreună cu cei doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, preot Roman Botezat, Consilier Eparhial, preotul Vladimir Beregoi, consilier economic și social al Episcopiei Hușilor, preotul Vasile Laiu, protopop de Bârlad, preotul Vasile Mihăiță Maximoiu, parohul din Pogonești și diaconul Marius Mihai Anton”, au spus reprezentanții Episcopiei Bălți. La eveniment a fost prezent în calitate de invitat de onoare și medicul Tiron Cristina, cunoscut medic creştin din Bârlad, a mai precizat Biroul de presă al Episcopiei de Bălți.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.